sätt att stoppa gäspningar

Gäspningar kan vara resultatet av sömnbrist, trötthet eller en nerv reaktion. Att veta orsaken är avgörande att veta vilka sätt kommer att hjälpa dig att sluta gäspa. Oförklarlig eller överdriven gäspning kan bero på ett allvarligt hälsotillstånd, så du måste söka medicinsk rådgivning om din gäspningar blir vanliga under hela dagen. Tre sätt att stoppa gäspningar bland annat att adressera sömnproblem, genomgår en medicinsk behandling av nerv reaktioner och hantera trötthet orsaker.

Adress Sömnproblem

sömnstörningar kan orsaka dagtid gäspningar. Sömnapné, till exempel, får dig att vakna upp med jämna mellanrum hela natten, så att du aldrig får en god natts sömn. Din brist på djupsömn gör att du inte ska föryngras att möta de utmaningar varje dag. Din kropp kompenserar genom att gäspa, vilket kommer att öka syre till hjärnan och försöka göra dig mer alert och redo att hantera dagliga aktiviteter. Sätt upp en sömnkliniken tid på rekommendation av din läkare att avgöra vad sömn problem du har. Sov kliniker övervaka din sömn för att diagnostisera om du har sömnapné eller annan sömn tillstånd.Om du lider av sömnapné, kommer din läkare att förskriva en syrgasmask för användning under natten. Detta kommer att driva luft i lungorna när du sover, så att du får en djup sömn, minska din dagtid dåsighet och gäspningar.

Korrigering av Nerve Reaktioner

Vasovagala reaktioner kan orsaka gäspningar. Dessa nerv reaktioner kan bero på hjärtinfarkt eller aortadissektion. Ditt hjärta behöver blod konsekvent. Blodet ger syre till detta viktiga organ. Gäspningar är kroppens försök att få blod genom att en blodpropp blockerar flödet till hjärtat. Minska potentiella hjärta blockeringar blodpropp minskar potentialen gäspningar av denna anledning. Minska fett i kosten. Sluta röka, minimera potentiella stressfaktorer i ditt liv, och söka läkarvård och behandling för någon typ av diabetes, hjärtsjukdomar eller högt blodtrycksproblem.Aortadissektion är en nerv reaktion som kan få dig att gäspa också. Detta tillstånd kan uppstå när du är träffad i bröstet av din rattstången i en bilolycka, när gravida under en hjärtoperation eller någon annan medicinsk åtgärd i denna del av kroppen, eller om du har en bindväv. Söker medicinsk korrigering av dessa villkor kommer att hjälpa dig att stoppa gäspningar, som motiveras av din kropp försöker få syre tillbaka till hjärtat, som i hjärtattack scenariot.

Handskas med trötthet

Trötthet inträffar när ett brist på energi är närvarande. Detta är inte samma sak som sömnighet. Hantera trötthet genom att fastställa om den är orsakad av fysisk ansträngning, emotionell stress, tristess eller otillräcklig kost. Få tillräckligt med sömn, äta näringsmässigt, skapa en låg-stress miljön och minska tristessen. Om din gäspningar beror på plötslig fysisk ansträngning, kommer din gäspningar korrigera sig själv så fort ditt hjärta kan erhålla tillräckligt med syre och vila.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.