GABA fördelar för förstoppning lättnad

Gamma aminosmörsyra, eller GABA, är en av en grupp aminosyror som arbetar inom det centrala nervsystemet och matsmältningssystemet. . Onormal GABA sekret kan kompensera kommunikationen mellan kroppens centrala nervsystemet och matsmältningen, vilket resulterar i förstoppning. Förstoppning lättnad uppstår när GABA sekret och GABA-receptorer fungerar normalt.

Samordnande verkan

Det centrala nervsystemet samordnar kommunikationen mellan hjärnan och matsmältningssystemet med neurotransmittor kemikalier, varav en är GABA. Normal matsmältning funktion är beroende av en balanserad nivå av signalsubstansen sekret vid rätt tillfällen, enligt Point of Return, en kost och hälsa resurs webbplats. Dessa sekret äga rum i det enteriska systemet, som består av höljen av vävnad som kantar hela mag-tarmkanalen. GABA: s roll inom det enteriska systemet hjälper till att samordna när vissa kemiska och fysikaliska processer börjar och slutar. När ett meddelande uppdelning sker mellan hjärnan och matsmältningen, kan förstoppning leda till. Kommunikationslänken mellan hjärnan och det enteriska systemet innebär mentala faktorer upplevt i hjärnan kan påverka matsmältningssystemet. Normal GABA sekret främja förstoppning lättnad genom att minska trycket i vävnaderna som linjer kolon delen av mag-tarmkanalen.

Hämmande effekter

GABA primära roll som signalsubstans fungerar som en hämmande medel som minskar effekterna av vissa kemikalier och processer inom det centrala nervsystemet och tarmsystem, enligt Point of Return. Specialiserade celler i hela mag-tarmkanalen fungerar som sensorer som övervakar matsmältningsprocess och signal utsläpp av vissa kemikalier inom olika stadier av nedbrytning. Dessa sensorer får också signaler från hjärnan, vissa som anger stress och spänningar. Låga nivåer av GABA göra det enteriska systemet mer sårbart för effekterna av stress som upplevs av hjärnan. Hjärnan utsöndrar naturligt stresshormoner som ett sätt att förbereda kroppen för "kamp eller flykt. " När detta händer, normal GABA nivåer bidra till att upprätthålla matsmältningsfunktion genom att hämma effekterna av dessa stresshormoner på enteriska systemet.

GABA-receptor Effects

GABA-receptorer är specialiserade strukturer för att absorbera GABA sekret i hela kroppen. I vissa fall kan symptomen förstoppning följd av effekterna av vissa läkemedel på GABA-receptorer genom att påverka deras förmåga att reagera på GABA sekret, enligt Point of Return resurs webbplats. GABA sekret är utformade för att arbeta på en intermittent basis genom att reglera signalsubstanser som har en retande effekt på matsmältningen. När GABA-receptorer inte svarar, kan ökningar i kroppens samlade stress orsaka symptom på förstoppning att utvecklas. Förstoppning lättnad resultat när GABA-receptorerna fungera normalt och GABA sekret fungera som de ska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.