Hur man använder en DeVilbiss nebulisatorn

En nebulisatorn är en maskin som sprider medicin för andningen-relaterade villkor, genom att vrida en vätska till en ånga som inhaleras genom munnen. Mediciner typiskt spridda via nebulisator är astma behandlingar såsom snabbverkande eller kortvarig luftrörsvidgare, kortikosteroider och i vissa fall antibiotika. Vid inandning i ång-form, är medicinering levereras direkt till lungorna för snabbare lindring av symtom snarare än att vänta på ett piller att lösa upp i blodet och träda i kraft. Andningen behandlingar av detta slag ges under överinseende av en läkare och alla riktningar bör följas noggrant
1.
Innan du använder nebulisatorn måste alla delar rengöras noggrant med varmt tvålvatten och torkas av med en luddfri trasa och placeras på en nivå yta inom räckhåll, när du sitter.
2.
Med strömmen avstängd, ansluter nätsladden i eluttaget. Sätt den ena änden av slangen till luft-utlopp punkt.
3.
Sätt plåten, den långa konformade koppen som reglerar flödet av medicin i nebulisatorn. Medan du håller kammaren på plats, vrid nebulisatorn locket för att säkra två stycken tillsammans. Sätt i lämplig dos av medicinen genom den gemensamma jordbrukspolitiken.
4.
Anslut den andra änden av slangen till nebulisatorn luften anslutningspunkt. Sätt på maskinen.
5.
Med munnen stängd och munstycke hölls mellan tänderna, börjar andas djupt och sakta låta medicinering för att flöda in i lungorna. När alla läkemedel är borta, stäng av strömbrytaren.

Tips och varningar


 • För att förhindra att smitta som härrör från förorenade gamla mediciner, rent alla delar av nebulisatorn efter varje användning.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.