IVU teknik

En intravenös urogram eller IVU test, är en röntgen av urinvägarna. Det kan användas för att bedöma problem i njurar, urinledare, urinblåsa och urinrör. Enligt en augusti 2003 Artikel i "Imaging Economics" och nyare teknik är att ersätta IVU

arbetsordningen

För att utföra testet IVU, sprutar läkaren jod innehåller färgämnet i patientens underarm, enligt Urosurge webbplats. När färgen injiceras, färdas genom blodomloppet och koncentreras i njurarna. En serie röntgenbilder tas av buken, vanligen var 5 till 10 minuter, medan färgen filtreras genom njurarna och utsöndras i urinledarna, enligt Patient Storbritannien.

Röntgen

Eftersom injiceras färga faktiskt blockerar röntgenstrålarna, njurar, urinledare och urinblåsa ser vitt på X-strålar, beroende på patientens brittiska hemsida. IVU är en poliklinisk procedur som vanligtvis tar ungefär en timme, men ibland ytterligare röntgen tas timmar senare.

Biverkningar

Patienten kan känna ett sting när färgen injiceras, liksom en varm känsla, som vanligen går bort snabbt. Patienterna kan också uppleva en metallisk smak i munnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.