hur man fixar din sömncykel

Det finns många typer av sömnlöshet och sömnstörningar. Vissa människor kämpar för att somnar, andra vaknar flera gånger på natten, med en trasig sömn. Vissa drabbade har pågående svårigheter med sömn, men för andra är detta en fråga som kommer och går. Personer som arbetar oregelbundna tider, speciellt nattskift, rapporterar ofta en störd sömn. Detta är ett problem som kan bli självförstärkande eftersom ju mer en person oro att somna, desto mer skapar ångest om problemet personen är oroande om. . Kan dock ohälsosamma sömnmönster lösas
1.
Ställ åt sidan för två veckor att etablera en ny sömn mönster. Stig upp vid en viss tid varje morgon under sin period, oavsett trötthet eller begäret en sömn-in. Undvika alkohol under denna tvåveckorsperiod. Undvik drycker som innehåller koffein efter 6 pm
2.
Stäng av TV: en timme före sänggåendet. TV kan överstimulerar sinne --- och du försöker koppla ditt sinne. Läs en lugnande bok i 20 minuter. Läs inte en spännande thriller eller en bok du inte kan lägga ner. Lyssna på lite klassisk musik, eftersom studier publicerade i PubMed. gov har visat att lyssna på klassisk musik, framför allt Bach, kan stöd sova.
3.
Läs djupandning och avslappningstekniker, som du kan öva innan sova varje natt. Låt tankar driver in och ut ur ditt sinne. Inte idisslar om problem eller rädsla. Följ 20-minuters regeln. Om du inte har somnade på 20 minuter, gå upp och göra något, helst något tråkigt, tills du känner dig sömnig.
4.
Håll en lugn och avkopplande miljö i sovrummet. Undvik att titta på TV i sängen. Se till att du inte är för kallt eller för varmt. Egyptiska bomullslakan är fräscha och trevliga att sova i.

tips och varningar


 • Lite lavendelolja på dig kudde kan hjälpa att få sova. Du kan hitta växtbaserade drycker hjälp. Om du inte sover en natt, försök att rycka bort det, säger själv att din kropp kommer att kompensera genom att låta dig sova gott nästa natt.
 • Undvik allvarliga diskussioner med din partner vid sänggåendet.
 • Undvik skrämmande filmen och böcker som gör ditt sinne ras.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.