hur man kan bli av en vagel på ögat

En vagel är en infektion på ögonlocket, oftast längs kanten nära ögonfransar, vilket resulterar i en bula eller finne. Medan sällan allvarliga, kan villkoret orsaka stora obehag inklusive klåda, smärta, svullnad i ögonlock och rinnande ögon. I de flesta fall en vagel läker på egen hand i några dagar. Men det finns behandlingsalternativ som kan ge lindring av symtomen och påskynda läkningsprocessen
1.
Applicera en varm, våt kompress på ögat tre till sex gånger per dag. Blöt en steril kompress eller bomullstuss i varmt-men inte skållning-vatten, och gäller det drabbade ögat. Lämna på plats för 10 till 15 minuter. Detta kommer att lindra smärta och hjälpa vagel på sin spets, som en finne.
2.
Använd en over-the-counter ögonsalva eller tvätt. Dessa kan hjälpa till att hålla ögat rent och ge ytterligare lättnad. Det finns också medicinska kuddar finns, som tjänar samma syfte. Använd dessa produkter enligt paketet rekommendationer.
3.
Se din ögonläkare om vagel inte löser på egen hand. Din läkare kan ge ytterligare behandling i form av antibiotika salva eller droppar, och kan lans en vagel som inte har spruckit naturligt att avlasta och smärta. Om du lider av passform ofta, kan han eller hon ordinera en antibiotikabehandling som ska användas regelbundet i förebyggande.

Tips och varningar


 • Avstå från att använda ögonmakeup eller kontaktlinser när de behandlar en vagel. Detta kan lägga till obehag.
 • En vagel är orsakade av bakterien stafylokocker. Denna bakterie är vanligt förekommande i näsan, och kan enkelt överföras till ögat när man rör den ena efter den andra. Håll din infektionsrisken lägre genom att avstå från att röra vid ögon, och genom att noggrant tvätta händerna innan nödvändiga hand-till-ögonkontakt.
 • Försök aldrig att rinna eller "pop" en vagel på ögonlocket själv. Detta bör göras av din ögonläkare, på grund av risken för skada på det känsliga ögat vävnaderna.
 • Om ögonlocket bula är svårt eller verkar mer som en cysta under huden i ögonlocket, kan det vara ett chalazion. Dessa växa och läka långsammare, och kan påverka synen om svullnad kvarstår. Din ögonläkare kan avgöra om ditt tillstånd är i denna kategori och rekommendera lämplig behandling.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.