hur man kan kontrollera ögat dominans

Till skillnad från höger och vänster opartiskhet är det ovanligt för en person att veta vilket öga är hans eller hennes dominerande öga. Din dominerande öga processer som normalt synintryck från 14 till 21 millisekunder snabbare än din icke-dominanta ögat. Fast det är inte så märkbar som hand dominans spelar öga dominans en viktig del i vår vision, vi använder vår dominerande ögat när vi behöver visuell precision, t. ex. samtidigt bedriva aktiviteter som skytte. De tester för ögat dominans är enkla att utföra
1.
Förlänga armarna framför dig och skapa en liten trekantig öppning med händerna. Välj ett litet föremål mer än 20 meter bort och centrera den i öppningen som du har skapat med händerna. Blunda med höger öga, om objektet stannar i syfte då är man vänster öga dominerande. Om det inte gör så är du höger-öga dominerande.
2.
Förlänga armarna framför dig och skapa en öppning liknande det du gjorde i det senaste testet. Återigen finner ett litet föremål och centrera den i öppningen. Denna gång, ta med händerna mot huvudet samtidigt som objektet centrerad i öppningen. Öppningen kommer att vila över din dominanta ögat.
3.
Justera ett föremål med pekfingrarna. Alternativa blunda. Om fingret fortfarande är i linje med objektet när du stänger din högra öga, är du vänster-öga dominerande, om fingret är fortfarande i linje med objektet när du stänger din vänstra öga så är du höger-öga dominerande.

tips och varningar


 • Om du är högerhänt är det sannolikt att du är också rätt ögon, och om du är vänsterhänt du förmodligen kvar ögon. 80 procent av befolkningen är samma sida dominerande. Endast 20 procent av befolkningen är över dominant, vilket innebär en vänsterhänt person som är rätt-eyed eller vice versa.
 • Om du är dominerande i ena ögat, men som behöver vara dominerande i det andra ögat för en viss aktivitet, blockerar den dominerande ögat nära ditt ansikte kommer att tvinga andra ögat att bli dominerande. Till exempel, om är en högerhänt skytt men dominerande i ditt vänstra öga och de vill bli dominerande i din rätt, sätta tejp på vänster lins dina glasögon eller använda en ögonlapp över ditt vänstra öga.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.