hur man kan stoppa springmask

Springmask infektion förekommer ofta i skolåldern och är den vanligaste typen av intestinal mask infektion i USA Springmask är vita till färgen och är ungefär en fjärdedel till en halv tum i längd. De bor i tjocktarmen, att lägga sina ägg i huden runt anus. Vanligtvis hela hushållet kommer att behandlas med tabletter som en försiktighetsåtgärd. Det finns några steg du kan följa för att hålla infektionen sprida sig till andra familjemedlemmar

åtgärder för att stoppa springmask Infektioner


1.
Undvik att repa anala området för att minska risken för överföring springmask vidare till andra, och hålla dina naglar klippta. Barnens nätverk av läkare säger att springmask ägg kan fastna under naglarna, vilket gör det lättare för infektionen att gå från en person till en annan. Om dina naglar är korta, kan äggen inte fastnar där. Nail bita och suga tummen bör också uppmuntras av denna anledning.
2.
dusch efter att ha sovit. Springmask lägger sina ägg på natten medan du sover, så grundligt rengöra det anala området, där det kan finnas ägg, kan bidra till att undanröja alla nyligen lade ägg. Duschning rekommenderas eftersom badet ökar risken för återkontamineras i vattnet.
3.
Tvätta händerna ofta, särskilt efter att ha använt toaletten. Detta kommer att garantera att äggen tvättas bort och inte intas när man äter eller tas händer i munnen. Frekvent och grundlig handtvätt kommer också att skära ned på risken för överföring springmask på.
4.
Tvätta kläder, sängkläder, pyjamas och handdukar i varmt vatten döda springmask ägg. Detta innebär att tvätta dessa poster för alla medlemmar i ditt hushåll. En person som är smittad kan passera ägg på andra ytor, där de riskerar kontaminering av andra familjemedlemmar. Springmask kan leva utanför tarmen under två till tre veckor, enligt Mayo Clinic, så tvätta alla sängkläder och smutsiga kläder i varmt vatten regelbundet under en period av två veckor kommer att döda ägg och stoppa ytterligare infektion.
5.
Samla leksaker och lägg dem i en förseglad plastpåse i minst två veckor. Springmask och deras ägg måste inuti kroppen för att överleva, så tätning bort objekt ditt barn rört medan smittade ska döda någon springmask eller ägg som kan vara kvardröjande på ditt barns leksaker.
6.

Desinficera hem minst en gång i veckan, framför allt de rum som tillhör smittade familjemedlemmar. Också desinficera dörrhandtag, bänkskivor och andra vanliga rörd ytor. Dammsug eller mopp sovrummet golv samt rekommenderar Children's nätverk av läkare, eftersom det kan finnas springmask på golvet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.