typer av synundersökningar

Det mänskliga ögat är en del av ett komplext system som använder ljus för att se en bild, sedan överför bilden till hjärnan, där den bearbetas. Dina ögon tar mikrosekunder att låta dig se automatiskt och tydligt under hela din livstid. Ibland kan en skada eller sjukdom, som glaukom eller katarakt, kan orsaka synnedsättning eller till och med blindhet om oupptäckta. Rutinmässiga ögonundersökningar är det bästa sättet att upptäcka problem tidigt hjälpa till att bevara din syn.

Allmänt

Den vanligaste synundersökning är en generell som bestämmer ögon hälsa och hur väl du kan se. Läkaren kommer att använda en rad vision diagram för att kontrollera hur eleverna reagerar på ljus, och att avgöra uppfattning av avstånd, färg och djup. En refraktion testet kontrollerar för långsynthet, närsynthet eller astigmatism genom en serie objektiv läkaren sätter framför ögonen, ber dig sedan att välja vilken uppfattning är bättre. Resultaten hjälpa läkaren avgöra om du behöver använda glasögon eller kontaktlinser för att korrigera ett problem. Testerna smärtfri, och det kommer inte att bli nödvändigt att vidga eleverna.

Glaukom

Enligt Glaukom Research Foundation, riskgrupper mot glaukom ingår afro-amerikaner, som är sex till åtta gånger mer sannolikt än kaukasier att kontraktet den, och personer över 60 år och äldre, som är sex gånger större risk. Glaukom är en uppbyggnad av vätska som inte dräneras normalt bort från ögat, som täpper till synnerven, skapa tryck. Ett intraokulärt tryck test blåser en puff av luft mot ögat att mäta dess reaktion. Läkaren använder droppar att vidga eleverna, sedan undersöker synnerven med ett oftalmoskop för vätskeansamling. En vision fälttest utvärderar ditt perifer eller från sida till sida vision. Diabetiker är i hög risk kategori för glaukom.

Cataract

En grå starr består av grupper av protein partiklar som samlas, som påverkar ögats lins. Dessa grupper eventuellt orsaka grumlighet som skapar dimsyn. Det är vanligare hos äldre. National Eye Institute anger att 50 procent av 80-åriga amerikanerna har haft en grå starr eller grå starr operation. Personer som är mest utsatta är diabetiker, rökare, dricker och soldyrkare. Under provningen, vidgar läkaren eleverna att undersöka näthinnan, synnerven och inre öga. En spaltlampa projekt en smal, starkt ljus stråle som ger läkaren en förstorad 3-D titta på ditt öga för protein grupper. Varningssignalerna för grå starr kan omfatta dimsyn, blekta färger, dåligt mörkerseende eller en halo effekt runt strålkastare eller lampor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.