vad är orsakerna till dextrocardia?

Dextrocardia är en ovanlig missbildning, eller fel, där hjärtat ligger på höger sida av bröstet i stället för vänster, som är normalt. Människor föds med denna defekt. Om hjärtat hos en person med dextrocardia inte har några andra fel, inga symtom märks. Men det finns förhållanden som kan innefatta dextrocardia. De kan orsaka andra symptom som blåaktig hud, andningssvårigheter, underlåtenhet att växa och gå upp i vikt och trötthet.

situs Inversus Viscerum

situs inversus viscerum är en genetiskt överförda sjukdom som kan förekomma endast hos män (kvinnor kan bara vara bärare). Sjukdomen leder till att införlivandet av bröstet och buken organ. Generellt detta villkor inte orsaka några problem. Det är ofta först identifierades under en medicinsk undersökning eller operation

Marden-Walker syndrom

Marden-Walker syndrom är en annan genetisk störning. Det kan resultera i symptom som en fast ansiktsuttryck, blepharophimosis (minskad ögonlock) och gemensamma kontrakturer (förkortning av muskler och leder) samt dextrocardia.

Kartagener syndrom

Kartagener syndrom kan orsaka över placering av kroppens organ, inklusive dextrocardia och bronkial rör sinuit (lunginflammation). Det är också en ärftlig störning.

Cumming syndrom

Dextrocardia också kan orsakas av Cumming syndrom. Cumming syndrom är en ovanlig genetisk sjukdom som gör att flera buk orgel och avvikelser lem, inklusive dextrocardia. Cumming syndrom leder till döden före eller strax efter födseln.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.