vitaminer för hörsel

På senare år har forskare vid University of Michigan Health System Kresge Hearing Research Institute arbetat på en kombination av vitaminer som kan hjälpa avvärja buller hörselnedsättning. En studie från 2007 där marsvin visade att en kombination av vitamin A, C och E, plus magnesium, när det ges till djuren i dagarna efter högt buller, sänkt sin risk för hörselnedsättning. Annan forskning i förhållandet mellan vitaminer och hörselnedsättning har visat ett samband mellan B12-brist och tinnitus.

A, C, E och Magnesium Behandling

Marsvin på Kresge Hearing Research Institute gavs höga doser av vitamin A, C och E, plus magnesium en timme innan de var utsatta för en 120-decibel ljud för fem timmar. Ljudet var likvärdig med en jetmotor på nära håll under start, ett ljud inte ovanligt att soldater. Marsvinen fortsatte att ta emot A, C, E och magnesium behandling för fem dagar efter exponering för ljud.

A, C, E och Magnesium resultat

marsvin som fick A, C och E, plus magnesium behandling där anses ha betydligt mindre skador på innerörat än de som anges antingen placebo eller enbart en av de fyra piller. Enligt Colleen G. Le Prell, Ph. D. , studiens huvudförfattare och ett forsknings-utredare, vitaminer och mineraler cocktail arbetar tillsammans för att förhindra fria radikaler från att skapa cellskador i örat.

Free Radicals

Fria radikaler är frätande molekyler som är en naturlig del av den mänskliga kroppen. De är ofta förknippade med förödande sjukdomar, såsom cancer. I örat, fria radikaler är ansvariga för förstörelsen av fina hår inne i örat som bär ljudvågor till innerörat. Eftersom dessa hårstrån försvinner, hur mycket ljud som gör den till innerörat svinner, vilket resulterar i nedsatt hörsel.

B12-brist

En mars 1993 artikel i American Journal of Otolaryngologi länkade B12-brist med tinnitus och andra hörselskador. Artikeln detaljerad studie, utförd av den vibration och buller forskning och Evoked Potentials Laboratory vid Chaim-Sheba Medical Center och Tel Aviv University, med 57 armépersonal medlemmar som ställde ut kronisk tinnitus och hörselnedsättning. Av de som testats var 47 procent visat sig ha en brist vitamin B12. Korrigering av B12-brist efter debuten av tinnitus och hörselnedsättning förbättrad hörsel i endast 12 av de 57 deltagarna. Detta innebär att det bästa sättet att behandla tinnitus med vitamin B12 är att förhindra att brist i första hand.

Kontentan

Vi borde alla äta mycket vitamin rika livsmedel, men nedsatt hörsel kräver mer A-vitamin , C, E och magnesium än vi realistiskt kan äta. När du vet att du kommer att utsättas för höga ljud, som en konsert, fotbollsmatch eller fyrverkeri ta en hög dos av vitamin A, C, E och magnesium minst en timme före exponering. Ett piller form av denna cocktail, heter AuraQuell, är i klinisk prövning. Vitamin B12 finns i kött, mejeriprodukter och ägg. Förhindra brist vitamin B12 i vegetarianer och absorption problem innebär att ta ett tillägg varje dag. Din läkare kan testa för vitamin B12-brist med ett blodprov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.