Hur får man en kontaktlins från ögat

Bär kontaktlinser är ett populärt och bekvämt alternativ till glasögon. Även om det finns många fördelar med att bära dem, de är också svårare att ta bort i motsats till den enkla glidande glasögon på och av. För vissa kan denna effekt negativt deras beslut att bära dem. Om du funderar på kontakter, bör detta inte vara ett avskräckande, som med rätt håll, rätt teknik och lite övning att ta bort en kontaktlins kan snabbt bli rutin

Metod En


1.
Flytta till en väl upplyst plats som har ett handfat och en spegel. Ange er kontakta linsbehållare och städning eller blötläggning lösning. Ställ ut en ren, luddfri handduk. Öppna ditt fall kontaktlins.
2.
Tvätta händerna noggrant med tvål och vatten så att du inte håller på att införa skadliga bakterier i ögat. Torka händerna fullständigt med en ren, luddfri handduk.
3.
Gå till ögat med kontaktlins som du vill ta bort. Titta uppåt och håll ögonen öppna med hjälp av ditt långfinger i din dominerar hand för att dra ner på din ögonlocket. Ta långfinger andra handen och håller upp det övre locket så att du inte kan enkelt blinka.
4.
Tryck den nedre kanten av kontaktlins med pekfingret på handen som håller din ögonlocket. Skjut kontaktlinser ner så att det är på nedre vita delen av ögat.
5.
Nyp kontakten försiktigt mellan tummen och pekfingret. Lyft försiktigt från ditt öga, skölj den med din rengöringslösning och placera den i sitt fall med blötläggning lösning.

Metod två


1.
Tvätta händerna och torka dem helt med en luddfri handduk. Placera handduken i diskhon så att du tydligt kan se kontakten om det faller ut, och hindra det från att gå ner i avloppet.
2.
Luta sig över handfatet mot spegeln . Ta pekfinger av handen som är på samma sida av den kontakt som du ska ta bort, och placera den på mitten av övre ögonlocket. Placera tummen på samma hand i mitten av det nedre ögonlocket.
3.
Håll din motsatta hand under ögat så att du kan fånga kontaktlinser. Tryck både pekfingret och tummen något och tvinga dig själv att blinka. Den kraft blinka bör göra att kontakta för att falla från ditt öga, antingen på din hand eller, om du inte kan fånga den, på handduken. Skölj och blöt linsen med linsvätska.

Tips och varningar


 • Om dina ögon känns torra innan du tar bort kontaktlinser, placera en droppe av en återfuktningsdroppar lösning på ögat innan du tar bort kontakten.
 • Innan du tar bort dina kontaktlinser, tvätta händerna med tvål som är fri från olja, lotion och parfymer.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.