Varför röka fläcken fingrar gul?

Gul-färgade fingrar från rökning har identifierats av den brittiska National Health Service (NHS), som en vanlig biverkning. Orsakas av gifter som finns i tobak, fläckar är inte bara kosmetiskt fula, men kan också indikera en mer allvarliga rökrelaterade hälso-risk

Tar

Inlåning av tjära, det ämne som de tror, brun konsistens av cigarettrök, är den huvudsakliga boven i dramat för gul-eller brun-färgade fingrar. Färgen är en restprodukt-effekt av tjära är klibbig, brun sammansättning. Enligt The Better Health Channel, är tjära en av de mest hälsofarliga kemikalier som finns i tobak.

Fungus

Gula fingrar och naglar kan också vara ett symptom på en spik svampinfektion. Enligt Patient Storbritannien, rökare löper ökad risk för svampinfektioner. Detta beror på rökning minskar rörligheten på armar och ben.

Lungsjukdom

Fler allvar kunde gula fingrar tyda lungsjukdom, ett tillstånd som kallas "gula spik syndrom. " Som oftast förknippas med lymfödem, en genetisk sjukdom, det har konstaterats av Maryland Medical Center som ett symptom på störning i lungfunktionen. En rapport, "tobaksbruk och skin disease" som publicerades i "Southern Medical Journal" 2001, också samman "gula naglar syndrom" till maligniteter som orsakas av rökning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.