allergen kartläggning

Ett allergen, enligt MedicineNet. com, är ett ämne som är främmande för kroppen och kan orsaka en allergisk reaktion hos vissa personer. " Den allergiska reaktionen kan vara mindre, till exempel lider av en liten utslag, eller kan resultera i ett livshotande tillstånd som kallas anafylaxi. Anafylaxi är en "allvarlig reaktion involverar mer än en kroppslig system samtidigt . . . [och] kan innefatta nässelfeber, kräkningar, diarré, andningssvårigheter, svullnad av mun, tunga och svalg och en snabb blodtrycksfall", enligt EcoLab.

allergenkontroll Mapping för vädret

Allergen kartläggning har inte en uppsättning definition eftersom det innebär flera olika saker beroende på i vilket sammanhang det används. Den vanligaste formen av allergen kartläggning gäller väder och plats. Meterologists kartlägga mängden allergen i vissa områden och sedan faktor i skift i det dagliga nivåer som kan påverkas av väder och årstider. Beräkningarna kan också hjälpa upptäcka vilka allergener är de vanligaste på vilka områden. Dessa kartor och prognoser görs sedan tillgängliga för allmänheten.

Allergen Kartläggning inom livsmedelsindustrin

En annan typ av allergen kartläggning omfattar alla allergener som kan konsumeras som livsmedel. Inom livsmedelsindustrin, allergen kartläggning "består av att lyfta fram utrustning som används för både allergen och icke-allergener . . . [dessa] områden måste ha tillräckliga kontroller för att förhindra potentiella korskontaminering av allergener," enligt EcoLab . Eftersom vissa födoämnesallergier, som jordnötssmör, kan vara livshotande i deras svårighetsgrad, är denna typ av allergen kartläggning extremt viktigt.

Quick Allergi fakta

Nästan 20 procent av alla amerikaner lider av allergier. Upp till 200 människor dör varje år på grund av födoämnesallergier. Pollen, djur ilska, dammkvalster, insektsstick, formar, födoämnesallergenen, latex, läkemedel, doft och kackerlackor är de 10 vanligaste allergi triggers.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.