de faktorer som tidigt åldrande

Förtida åldrande uppstår för ett antal skäl, från naturliga genetik till externa orsaker som stress eller brist på motion. Åldrande är naturligtvis en biologisk process som sker naturligt, men vi kan välja att ändra vår livsstil i det lilla, så att skjuta upp vanor som kan påskynda denna process.

Sunlight

Enligt Aging Skin Net , "bara några minuters [oskyddade] exponering varje dag under åren kan orsaka märkbara förändringar i huden. "Solens kraftfulla UV-strålar kan orsaka ett antal hudåkommor, såsom rynkor, åldersfläckar, läderartad hud, vener spindel och även hudcancer. En hel del av solexponering förstör hudens förmåga att reparera sig själv under en period av år och mer exponering snabbar upp att destruktion. De med ljus hy måste skydda sig mer än de med oliv eller mörk hud, men alla bör bära en nivå av solskydd när man går ut i solen.

Rökning

Rökning kan leda till tidigt åldrande, som yttrar sig i ansiktet och huden rynkor. Igen från Aging Skin Net: "Forskning visar att en person som röker 10 cigaretter om dagen i minst 10 år är statistiskt större risk att utveckla djupt rynkig, läderartad hud än en rökare. " Rökare får också en gulaktig nyans på deras hud.

Alkohol-och narkotikaupplysning

National Institute on Alcohol Abuse and Alkoholism säger, "Alkoholism kan accelerera normalt åldrande eller orsaka för tidigt åldrande av hjärnan. " Konsumtion av alkohol höjer nivån av stresshormoner i kroppen, vilket orsakar för tidigt åldrande uppstå. Andra droger, som kokain eller heroin, kan också öka dessa hormoner, och bör undvikas.

Ohälsosam livsstil

Människor som är ständigt stressad är i riskzonen för tidigt åldrande. De hormoner som frigörs i stress är nyttiga i små mängder, men i överskott, fördärvar av huden snabbare. Dessutom, de som är stressade är mer benägna att vända sig till en ohälsosam livsstil för att äta för mycket eller inte tränar.Utövar regelbundet håller huden och kroppen frisk. Forskare från University of Toronto finns i en studie från 2008 att en regelbunden motion rutin bromsar åldrandet med så mycket som 12 år.

Diet

En kost som består av skräpmat och andra förädlade livsmedel kan vara en faktor i tidigt åldrande också. Socker och kemikalier som förekommer i dessa livsmedel inte är näringsrik och bidrar till en ohälsosam kropp, vilket kan leda till en sänkt immunförsvar, oförmögen att kämpa mot sjukdomar eller försämring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.