döva kommunikation & telefoner

Att vara döv innebär inte att du inte kan kommunicera-kommunikationsmetod bara skiljer sig åt. Eftersom det finns olika nivåer av dövhet kan kommunikation metoder sträcker sig från teckenspråk endast till att kunna prata i telefon med en stödberättigad enhet

TTY Machine

Beroende på hur allvarligt en döv person hörsel, kan de inte kunna använda en vanlig telefon. De kan dock använda en TTY maskin. En TTY maskin kräver inga direkta samtal, bara förmågan att skriva. Användaren skriver till en operatör som kommer att vidarebefordra meddelandet direkt till personen i andra änden och typ tillbaka till döva användaren.

Captel Phones

nyare teknik finns tillgänglig i form av ett Cap-tel telefon . Cap-tel telefoner finns i nästan varje stat gratis eller för en kraftigt rabatterad avgift. Cap-tel telefoner ström levande text av konversationen på en skärm som placeras på telefonen för enkel avläsning. Cap-tel telefoner varierar från ttys eftersom att skriva är inte nödvändigt. När du ringer ett samtal, kopplas tjänsten till en tyst operatören först, sedan ansluts till den du ringer till. Den tysta operatör kommer att omvandla hörande tal till text som dyker upp på telefonens skärm.

Internet Relay

Om en TTY eller keps-tel Telefonen är inte tillgänglig, det är Internet. Vissa Internet företag som sprintstafetten, möjliggör online relä samtal. Användaren kommer att ringa ett samtal via Internet. Samtalet är direkta, vilket innebär att det är live konversation mellan de två parterna. Den hörande tal konverteras till text med en tyst operatör och visas på datorskärmen för icke-hörande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.