federala eller statliga medel för hjälpmedel

Hjälpmedel gör det möjligt för funktionshindrade att fungera mer självständigt. Hjälpmedel tillåter dem att utföra uppgifter i vardagen så att de kan leva ett mer normalt liv

Finansieringskällor

Ett antal federala och statliga finansierade program betala för hjälpmedel, åtminstone i vissa fall. Vissa program som betalar för hjälpmedel omfattar Medicare, Medicaid, Arbetstagarens ersättning och lokala yrkesinriktad rehabilitering.

Vad Skyddade

Skyddade enheter varierar från program till program. Medicare och Medicaid i allmänhet endast omfatta produkter som de anser medicinskt nödvändigt. Arbetstagarens ersättning omfattar enheter som kommer att tillåta människor att återvända till full funktion. Yrkesinriktad rehabilitering omfattar enheter som möjligt för människor med funktionshinder att komma in i arbetskraften och upprätthålla sysselsättningen.

Exempel

Vissa typer av hjälpmedel tycker hjälpsam omfatta TTY telefoner för döva, speciella datorprogram och kringutrustning som gör att blinda människor att använda datorer och skrivare som skriver ut dokument i punktskrift och bilar med handreglage som hjälper rullstolsanvändare att köra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.