hur diffus muskuloskeletal smärta

Muskuloskeletala svarar för över två procent av den globala sjukdomsbördan, och utgör den vanligaste orsaken till kroniska funktionshinder enligt Dr Jeffery Ericksen. Många människor upplever muskuloskeletal smärta och tycker att det är en extremt frustrerande och handikappande tillstånd. Smärta ökar med åldern i de flesta fall och villkoret påverkar alla rasgrupper lika. Muskuloskeletal smärta kan uppstå av reumatoid artrit, gikt, ryggproblem, karpaltunnelsyndrom, fibromyalgi och annan sjukdom eller skada. Spridande muskuloskeletal smärta tar stora ansträngningar samt en ihållande kombination av tekniker för optimal lindring
1.
Söka en kvalificerad sjukvårdspersonal för en korrekt diagnos för att fastställa omfattningen av eventuella skador eller andra komplikationer. Ta reda på om förutsättningar finns, till exempel fibromyalgi, som kan kräva förskrivna läkemedel eller andra former av specialitet behandling. Ta reda på det bästa sättet att ta mediciner, t. ex. före eller efter en måltid, eller med mjölk. Fortsätt med aktiviteter och andra sätt att diffus smärta och obehag som grundar sig på en läkares godkännande, och alltid ta mediciner som ordinerats.
2.
Söka en kvalificerad, välrenommerade akupunktur specialist som kan stimulera nerver frigöra endorfiner och blockera meddelanden smärta från hjärnan. Delta i akupunktur endast under en hälso specialist, och är akupunktur som en del av en övergripande smärta förvaltningsplan till diffus muskuloskeletal smärta. Meddela din personliga läkare om du väljer att använda akupunktur behandling.
3.
Access en kiropraktor för en kiropraktisk manipulation eller massage. Använd kiropraktik tekniker och massage för att minska stress och lindra spänningar och påtryckningar, genom att öka blodflödet och avslappnande muskler. Tala om kiropraktor eller hälso-och sjukvårdspersonal om vilken typ av smärta för att säkerställa att han använder rätt teknik och undviker att göra ytterligare skada.
4.
Behålla en hälsosam vikt så att du inte lägger för mycket trycket på leder, organ och hud. Ät en fettsnål, hälsosam kost och få så mycket aktivitet eller motion som möjligt, eftersom rörliga kommer också att hjälpa. Promenad varje dag om det är möjligt att hålla lederna aktiva och hjälpa till att hantera känslomässig och mental stress.
5.
Ta en varm dusch, särskilt på morgonen när smärtan kan förvärras från liggande fortfarande hela natten. Börja med några försiktiga rörelser och aktivitet varje morgon, och placera en kylklamp på det smärtande området om det behövs. Vila gemensamt om det blir för smärtsamt eller inflammerad med rodnad, värme eller svullnad under hela dagen.

Tips och varningar


 • Besök online organisationer som National Arthritis Stiftelsen för hjälp.
 • alltid konsultera en läkare innan du påbörjar någon ny övning eller behandlingsprogram.
 • ta mediciner endast förskrivas av läkare eller sjuksköterska.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.