hur man kan hjälpa till att stoppa hosta

En gnagande hosta kan bero på en förkylning, influensa, allergier eller andra typer av infektioner. Det finns flera tekniker för att hjälpa avhjälpa en hosta. Om de lämnas därhän, hosta kan utlösa bröst eller ryggsmärtor. Stoppa en hosta kan kräva medicinering, eller så kan du behandla en hosta med fysiska åtgärder. Ofta, att bli av en återkommande hosta kräver att identifiera den underliggande orsaken
1.
Ta en bit av godis för att lindra hosta. Suger på godis eller sugtabletter ökar produktionen av saliv och extra fukt lugnar torr hals och stannar hosta.
2.
Använd honung att stoppa en natthosta. Enligt Mayo Clinic, är honung ett effektivt hosta rättsmedel för barn. Ge ditt barn (i åldrarna två och äldre) upp till 2 tsk. innan sängen att hjälpa till att stoppa nattliga hosta
3.
befria en hosta med luftfuktare. Torr luft kan utlösa hosta. Lägg fukt i luften med en luftfuktare, eller sitta i en ångande badrum (sätta på duschen) för att bidra till att lugna en hosta.
4.
Dricka vätska för att lugna halsen och stoppa en hosta. Slem fastnat i halsen kan också utlösa ihållande hosta när det handlar om förkylningar, allergier eller problem med bihålorna. Drick mycket vätska som vatten, te eller saft för att rensa slem i halsen och sluta hosta. Tillsätt 1 /2 tsk. salt till varmt vatten och drick blandningen för att lugna en Scratchy halsen, säger MotherNature. com.
5.
Undvik allergiframkallande och irriterande. Exponering för cigarettrök, utomhus allergener som pollen, och hushållskemikalier kan inducera hosta. Håll dig borta från möjliga triggers för att lugna och förhindra en hosta. Om nödvändigt, ta en OTC antihistamin för att stoppa allergiska reaktioner.
6.
Control sura uppstötningar. Kronisk hosta är också ett tecken på sura uppstötningar, som är återflöde av magsyra upp i halsen. Minska överproduktion av magsyra genom att undvika utlösande livsmedel såsom alkohol, livsmedel tomat, fet mat och kryddad mat. Ta en över disk syra reducering för att kontrollera reflux eller prata med en läkare om receptbelagda läkemedel.

Tips och varningar


 • Hosta kan signalera andra medicinska tillstånd, såsom lungcancer, bronkit och lunginflammation. Se en läkare om hosta försämras eller inte förbättras inom två veckor.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.