hur man undervisar om användningen av en munter rullator

The Merry Walker erbjuder patienter och omvårdnad invånare hem ett sätt att "gå" och ett sätt att uppnå en ny nivå av frihet som inte är tillgängliga för dem medan i en rullstol. Den är utformad för att förbättra funktionell rörlighet medan förebygga fall, trycksår och ytterligare muskelatrofi. Den förbättrade patienten frihet uppmuntrar socialisering, ökad aptit, oberoende dagliga aktiviteter och, viktigast, ytterligare försämring av gång-kompetens
1.
bedöma det enskilda för lämpligheten av Merry Walker som en mobilisering enhet genom att använda "Merry Walker Assessment Form" som kommer med Merry Walker, eller det kan nås på deras hemsida på http://www. merrywalker. com/docs. html. Bestäm kognitiv förmåga, balans, vilja att pendla och alla medicinska tillstånd som skulle påverka den enskildes användning av Merry Walker
2
Bekanta individen med Merry Walker. . Förklara att han eller hon kommer att kunna gå självständigt med Merry Walker.
3.
Lås bakbromsarna på de glada Walker.
4.
Placera Merry Walker nära till den enskilde att hjälpa till med att överföra person. Lås bromsarna Om den enskilde är i en vanlig rullstol innan du försöker att överföra patienten. Placera en gång bälte runt individens midja om han eller hon är svag när man står eller överföring från stolar. En gång bälte är ett hjälpmedel går enhet.
5.
Flytta rullstolen fot och ben vilar bort från patienten att undvika skador. Placera Merry Walker på en rät vinkel på rullstolen.
6.
Har de enskilda gå framåt i rullstolen sits med hans eller hennes händer på armstöden på rullstolen innan du försöker överföra till Merry Walker.
7.
Instruera den enskilde att böja sitt knä och placera fötterna tillbaka under hans eller hennes kropp. Påminn person att hålla fötterna på golvet.
8.
Säg den enskilde att flex hans eller hennes huvud och bål (framåt) för att bidra till att uppnå en stående ställning. Påminn individen att det är "näsan över tårna" för att stå.
9.
Be den enskilde att trycka ner med hans eller hennes händer och räta ut hans eller hennes armbågar samtidigt gången.
tio.
Fråga den enskilde att stå upprätt med höfter och knän så raka som möjligt. Har den enskilde gå över till Merry Walker och sväng runt så att baksidan av benen är mot sätet. Har personen sitta i Merry Walker.
Elva.
Säkra individen och Merry Walker genom att knyta de svälla låset av främre tvärslån på framsidan av Merry Walker och säkra bilbälte till fronten ribban.
12.
Släpp tillbaka länkhjulsgaffeln bromsar på Merry Walker.
13.
Be den enskilde att stå och börjar gå genom att placera sitt eller hennes händer på sidopaneler precis framför armstöden. Har personen tryck nedåt på den sida som vapen för att få upp till stående, vikten av den enskilda trycka nedåt stoppar Merry Walker från att flytta. Instruera den enskilde att gå när han eller hon är i stående ställning som hans eller hennes vikt kommer att läggas på hans eller hennes fötter och Merry Walker kan röra sig. Om Merry Walker rör sig före färdig har den individuella lägga sina händer tillbaka på mitt på sidan armar så att hjulet hjul kommer vara nedtyngda.
14.
Flytta den enskildes händer från sidan vapen till fronten tvärslån, de glada Walker kommer då att "följa" den person som han eller hon går
15
Instruera den enskilde att gå genom tidigareläggning av en. . fot i taget, en framför en annan. Råda individen att börja gå genom att flytta den svagare benet först.
16.
hjälpa enskilda att gå genom att placera en hand på baksidan av Merry Walker och vandra med honom eller henne. Placera handen på den lilla av individens tillbaka för att ge uppmuntran och stabilitet. Detta kommer också att hjälpa den enskilde att gå längre. Har personen gå några steg och sedan sitta ner.
17.
Ber enskilda att utöva promenader och vrida runt objekt.
18.
Transfer individuella tillbaka till en rullstol genom att låsa Merry Walker bromsar och bromsar på rullstolen. Släpp i ribban och säkerhet bandet.
19.
Ber enskilda att ta bort ena handen från sidan baren och börjar nå för rullstolen armen. Har personen svänga och förbereda för att sitta i rullstolen. Instruera den enskilde att ta ett steg tillbaka till baksidan av hans eller hennes ben röra rullstolssitsen. Har personen återvända hans eller hennes händer på rullstolen armstöden.
20.
Instruera individ till flex huvud och bål framåt, böjer i höften och knän för att återvända till sittande . Avlägsna gång bälte, om de används.
21.
Uppmuntra enskilda att använda Merry Walker istället för rullstolen eftersom det finns många hälsofördelar och det gör att personen mer frihet. Tåg alla som arbetar med de enskilda så att de känner till Merry Walker och hur man använder det på ett säkert sätt.

Tips och varningar


 • uppmuntra enskilda att använda Merry Walker eftersom det finns terapeutiska fördelar.
 • endast utnyttja de glada Walker bromsarna när personen överförs. The Merry Walker är botten-vägt och spets resistenta såvida du bromsar. Om du bromsar och den person som försöker stå upp och gå, de glada Walker kan välta.
 • alltid visuellt övervaka alla som använder en God Walker.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.