installationsguide för en ResMed S8 Elite CPAP

Den ResMed S8 Elite är en enhet som ger kontinuerlig CPAP (CPAP) terapi. Liksom många av de mer nyligen införda CPAP-maskiner, har enheten avancerade dator-kretsar som hjälper den att fungera bättre och ger patienten mer kontroll över behandlingen. I synnerhet har S8 Elite en mask åtsittande funktion som hjälper dig att vara säker på din mask är korrekt monterad och konfigurerad. Ställa in S8 Elite är mycket enkel och tar bara några minuter
1.
Anslut nätsladden till baksidan av maskinen och koppla in den i ett vägguttag. Detta befogenheter på enheten, vilket kommer att visa RAMP skärmen.
2.
Anslut ena änden av luftslangen till luftutsläppet på CPAP-maskin, och den andra änden till luft inlopp på CPAP mask.
3.
ställer in maskinen på din typ av mask. Detta gör du genom att trycka på vänster knapp på knappsatsen och sedan trycka på NEDPIL tills "Mask" visas. Tryck på vänster igen för att ändra inställningarna, och tryck upp eller ned pil tills du ser din typ av mask på skärmen. Tryck på vänster knapp en gång till för att bekräfta inställningen.
4.
Kontrollera att masken är monterad på rätt sätt, genom att placera masken på huvudet enligt tillverkarens anvisningar, och hålla ner START /STOP-knappen i minst tre sekunder tills börjar lufttryck. Trycket kommer att öka tills den når den nivå som maskinen använder för att kontrollera masken att sitta. På skärmen ser du orden "masken att sitta": med ett betyg från 1 till 5 stjärnor. Om du ser 1 eller 2 stjärnor, justera masken att få en bättre tätning mot ansiktet eller näsan. Om du ser 3 eller fler stjärnor, är maskens passform bra till utmärkt.

Tips och varningar


 • Om du har svårt att andas ut mot lufttrycket, kan du sänka utandning trycket genom att trycka på vänster och välja "EPR NIVÅ. " Ju högre EPR nivå, desto mer tryckavlastning maskinen ger medan du andas ut.
 • Du kan ställa in hur länge maskinen tar att komma upp till fullt tryck (som kallas "ramp") genom att trycka på upp-eller nedpilarna när enheten visar RAMP skärmen. Längre ramptider ge dig mer tid att somna innan maskinen kommer till fullt tryck
 • Du bör endast ResMeds luftslangar med S8 Elite. Atypiska luftslangen kan ändra det tryck du verkligen emot och ringa behandling mindre effektiv
 • Kontrollera luftslangen och luftintag maskinen inte blockeras av sängkläder eller andra föremål. Detta kan medföra att enheten överhettas. Nätsladden bör placeras ur vägen, så att den inte skapar en snubbelrisk.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.