ögonövningar att rätta långsiktighet

långsiktighet, eller hyperopi, uppstår när bilden är fokuserad bakom näthinnan. I normal syn, är bilden direkt inriktade på näthinnan själv. Detta i sin tur orsakar en suddig nära håll bilden. Det har varit många diskussioner om effektiviteten i ögat-övningar för att förbättra långsiktighet, men nyare studier har funnit att ögonen kan åter tränas att fokusera mer effektivt. Den amerikanska Optometric Association "bekräftar sin sedan länge tagit ställning att vision terapi är en effektiv terapeutisk modalitet vid behandling av fysiologiska dysfunktioner hos visionsystem. "Patienterna ska utföra alla övningar utan hjälp av glasögon eller linser.

Blinkar

Detta är en enkel avslappningsteknik som lindrar öga-stam, så att du kan fokusera mer effektivt och under längre perioder. Fokuseringen på ett objekt på nära håll, håll fokus, blinkande var tredje sekund i två minuter. Det dina ögon känns trötta eller om du har svårt att fokusera, prova denna övning.

palming

palming är en annan enkel avslappningsteknik. Totalt mörker gör att ögat musklerna att slappna av helt. Kopp händerna över ögonen helt för att avskärma ljuset. Med ögonen slutna försiktigt, se upp så långt som möjligt och sedan titta ner, vänster och höger. Fortsätt med detta i cirka två minuter. När du öppnar dina ögon ska du få det lättare att hålla fokus.

Figure of Eight

När dina ögon är avslappnade, försök denna övning för att stärka ditt öga muskler och öka flexibilitet. Håll fokus på ett område cirka 10 meter framför dig. Försök att inte fokusera på ett specifikt objekt, snarare det område i fokus (detta kan ta flera försök). Flytta dina ögon i en horisontell "åtta rörelse, hålla fokus på samma avstånd hela tiden. Fortsätt denna rörelse i två minuter.

När och fjärran Fokusera

Nära och fjärran fokus är en annan effektiv förstärkning motion. Håll ett objekt (eller ett finger) ungefär en fot från ansiktet. Fokusera på objektet i fem sekunder, då byta ditt fokus på ett avlägset objekt. Efter fem sekunder växla igen. Upprepa denna process i flera minuter. Som ni framsteg, bör du finna det lättare att fokusera på nära håll objekt.

tromboning

Håll ett objekt (eller använd ett finger) på armslängds avstånd. Håll fokus på detta objekt. Långsamt upp den framåt tills det når din näsa, sedan sakta sträcker sig tillbaka till armslängds avstånd. Upprepa i två minuter. Utför denna "tromboning" övning flera gånger om dagen för att träna ögonen att fokusera på korta avstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.