tecken på en ren kolon

Enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer (NDDIC), det genomsnittliga antalet tarmtömningar skiljer sig mellan människor. Medan vissa människor upplever dagligen tarmrörelser, andra kan bara "gå" två eller tre gånger i veckan. Enligt Dr Andrew Weil, en frisk person med regelbundna tarmrörelser kan anta att de har en ren kolon. Om du har problem med förstoppning, polyper, eller andra sjukdomar i tjocktarmen, kontakta din läkare för att bestämma din bästa planen för behandling.

Genomgående äta nyttigt

Livsmedel rika på fiber spelar en viktig roll för att upprätthålla en frisk kolon. Dessa livsmedel innehåller färska grönsaker, frukt och fullkornsprodukter såsom minimalt bearbetade bröd, spannmål och ris. Fiber rollen av rengöring och skura när den passerar genom tarmen. Som fiber passerar genom tarmen det bara blir delvis smälta och behåller sin texture. This tillåter fibern att rensa ut tarmarna genom att utföra andra fullständigt rötas material som kan röra sig mer långsamt. Omvänt leder en fiberfattig kost till problem med förstoppning.

Motion på regelbunden basis

Enligt WebMD spelar utöva en stor roll i att undvika förstoppning. Eftersom motion gör att musklerna i tjocktarmen att ingå avtal, hjälper det att flytta smält materia genom tarmen i en snabbare takt än under stillasittande aktiviteter. Under fysisk ansträngning, har pallen inte tillräckligt med tid att sitta stilla och förlora vatten, vilket gör det lättare att passera.

Drick mycket Daily Vätska

En torr avföring passerar genom matsmältningssystemet med betydligt större svårigheter än en som har behållit vatten. Dricka mycket vatten och andra drycker återfuktande hjälper till att eliminera risken för en blockering. Vattnet gör att ärendet i dina tarmar att förbli mjuk och lättare att flytta. Koffeinhaltiga drycker, å andra sidan, har en tendens att torka kroppen, så om du dricker kaffe eller te, se till att fylla på ditt vätskor med mycket vatten under hela dagen.

Gå inte Colonics

Några alternativ behandling centra och dag spa erbjuda en kolon bevattning förfarande kallas tarmsköljningar. Medan vissa människor tror att det är hälsosamt att rensa ut i tjocktarmen genom att skölja den med vatten genom ändtarmen, många experter (inklusive Iowa Board of Medicine) menar att tarmsköljningar utgör en osäker och onödigt praxis. De kan leda till att riva av tarmarna samt en förlust av vitaminer och elektrolyter i patienten. Det bästa sättet för att du har en ren kolon är att leda en hälsosam livsstil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.