tecken på när bifokala behövs

Det kan tyckas som om varje restaurang du ofta använder mindre skriva ut för sina menyer. Du kanske upptäcker att din famn saknar tillräcklig längd för att hålla din bok så att du kan läsa det. Du kan även behöva en ung vän till anhörig-i trettio år eller yngre-att läsa etiketter, anvisningar och böcker telefon för dig eftersom du hitta dem alla en fläck. Om du gör det kan det vara dags för bifokala.

När vi åldras

Presbyopi bokstavligen betyder "ålder sikte. "Ögat har en fantastisk förmåga att fokusera och ny inriktning så att vi kan se föremål på olika avstånd. Allas ögon ålder, vilket innebär att vi alla småningom förlorar elasticitet som krävs för att detta ska ske. Ålderssynthet kan börja i din mid-30s, eller det kanske inte startar förrän du når 50 års ålder. Framsynta människor i allmänhet märker presbyopi tidigare. sjukdomar som diabetes kan orsaka tidig debut av presbyopi.

känna till Time

Vanligtvis personer med ålderssynthet har svårt att läsa finstilt, som tidningar och telefonkataloger. Vissa personer kan uppleva att de kan läsa ut om de innehar det längre bort än vanligt. Andra uppgifter, som till exempel trä en nål, kan bli mer problematisk. Du kan också erkänna uppkomsten av presbyopi om din syn är suddig längre än ett par sekunder när man tittar upp från att läsa eller stänga arbete och försöka fokusera på något i fjärran. Ålderssynthet växer ofta sämre i dålig belysning eller med trötthet.

Bifokala Alternativ

bifokala kan ta lite tid att vänja sig, men de flesta människor lär sig att anpassa sig till dem. Bifokala förtjänat sitt namn eftersom de har två delar, en för nära vision och en för distans. Om du inte gillar utseendet på den linje som präglar bifokala, kan du köpa "blended" eller "sömlös" bifokala: polerad att göra linjen suddas ut. Den rörliga makt objektivet har en gradvis blandning av tydliga och drivs linser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.