tio livsmedel för en god natts sömn

Det finns inte en person vid liv som inte vet hur det är att gå till sängs, bara för att hamna vridande i sängen, knappt nickade bort och vakna dåsig och slö på morgonen . Sov problem start i sovrummet, men de kan stoppas i köket. Faktum är att ett antal artiklar i köket just nu är goda, hälsosamma och kan hastigheten din kropp och själ till Landet Ingenstans innan du vet det.

Varm mjölk och honung

Din mormors recept för sömn är fortfarande en av de bästa, men med en ny twist. Mjölk innehåller tryptofan, en aminosyra som lockar hjärnan till en fridfull stat. Varm mjölk kommer att hålla nerverna från att uppdateras av den kalla känslan, och lite lite honung hjälper kväsa vakenhet.

Mandel

En handfull lätt-saltad mandel kan göra underverk för en god natts sömn. Liksom de flesta av de läggdags livsmedel, innehåller de tryptofan, men de har också magnesium, vilket kan bidra slappna av musklerna.

Oatmeal

Oatmeal innehåller melatonin, som är som ett lugnande medel till systemet. En bra hjälper innan sängen (speciellt när de görs med mjölk) och du kommer att räkna får snart.

Bananer

Snabbt, billigt och laddad med melatonin och magnesium, bananer är ett bra mellanmål att äta innan du trycker på hö. De har också gå bra med havregryn.

Kamomillte

En annan gammal standby från mormors medicinskåp, innehåller kamomillte faktiskt ett milt lugnande medel, och har använts för medicinska ändamål sedan dess uppfinning.

Potatis

Bakad potatis innehåller tryptofan också, och kan vara till stor hjälp i att bistå sömn. Men det är viktigt att undvika över-saltning eller lägga gödning smör eller sås till denna sena av en måltid, eftersom du kan hamna handel sömn för oönskade pounds.

Fullkornsbröd

Så enkelt som det blir en skiva eller två av fullkornsbröd är en perfekt uppföljning till någon av dessa andra tryptofan-rika livsmedel, eftersom det stöd i kroppens upptag av aminosyror.

Yoghurt

Yoghurt, som mjölk, innehåller också tryptofan och magnesium för att hjälpa se dig en avkopplande natts sömn.

Turkiet

Tack vare denna lista, du vet nu varför Thanksgiving middag är som en lugnande pil. Turkiet är laddad med tryptofan. Blanda det med potatis, fullkornsbröd och några tunga brunsås och du har ett recept kalkon dag för söta drömmar.

Valerianarot

För dem som inte vill hålla på med sina sömnproblem, valerianarot finns i ett antal former: flytande, pulver och te. Valerianarot går tillbaka mycket längre än din mormor, och det har varit en pålitlig lugnande och ångestdämpande behandling i århundraden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.