vad är orsakerna till plötslig håravfall hos kvinnor?

Plötslig håravfall hos kvinnor är ett allvarligt tillstånd som inte alltid är lätt att diagnostiseras. Den medicinska termen för denna typ av gallring är "diffus un-mönstrad alopeci, säger Håravfall Information. com. Testosteron anses vara det största problemet för plötsliga håravfall hos kvinnor. Om plötsligt håravfall är erfaren, har håret undersökas av en läkare med erfarenhet av symtom håravfall hos kvinnor.

Mediciner

Mediciner och droger är ofta den mest sannolika orsaken till plötslig håravfall. Diskutera dina mediciner med din läkare för att avgöra om några mediciner som du tar kan möjligen orsaka håravfall. Den vanligaste receptbelagda läkemedel som kan orsaka håravfall är sköldkörteln mediciner, blod mediciner tryck, p-piller födelse, heparin eller Waran, mediciner för att sänka kolesterol, kortison, Zyloprim, Prozac, många antidepressiva och näringsmässiga droger brist.

Partydroger

Olagligt, droganvändning-som LSD och kokain-kan också orsaka plötslig håravfall. Den stress som orsakas av intag av dessa läkemedel kan fördubbla effekten, vilket gör att håravfall vara allvarliga.

Svår stress

Stress kan orsaka plötslig håravfall. Telogen Effluvium är den term som används mot håravfall som orsakas av svår stress, antingen emotionella eller fysiska, som ger förlossning. Stress kan driva hårsäckar förtid från hårbotten. Håravfall varje dag är normalt, men stress kan orsaka håravfall att påskynda och stanna kvar i det påskyndade tillstånd tills den stressiga situationen har avtagit. Detta villkor kan fortsätta i månader eller år utan att kvinnan förstå orsaken till stress

Gynekologiska villkor

Vissa gynekologiska villkor -. Såsom ovarialtumörer, graviditet, testosteron, kraftiga blödningar och klimakteriet-kan orsaka plötslig håravfall. Det hormonet DHT spelar en stor faktor i håravfall. Gallring med dessa tillstånd sker oftast inom alla områden i hårbotten.

Cytostatika

Anagen Effluvium är den term som används för håravfall på grund av kemoterapi. Strax efter kemoterapi processen kan 90 procent av hårsäckarna falla ut medan det i växande process.

Traction Alopecia

Traction Alopecia är en sjukdom som orsakas av håret att dras ordentligt i hästsvansar eller flätor över tiden. Extensions, majs rader och fläta är de vanligaste formerna av detta tillstånd. Hår kan växa efter det att håret ändrar sin cykel av snäva stilar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.