Hur identifiera kopparbrist

Koppar är en essentiell mineral som behövs för en hälsosam kost. Copperinfo. com sägs att över 20 procent av befolkningen lider av koppar brister. Även om detta mineral behöver inte vara närvarande i stora mängder i kroppen, spårmängder möjligt för kroppen att fungera korrekt. Det finns en rad tecken på en kopparbrist
1.
Leta efter symtom. Ett antal symtom relä tecknen på en eventuell kopparbrist. Trötthet, hudsår, håravfall, diarré och sänkt immunförsvar är några av de tecken en person kanske inte har tillräckligt av mineralet. Dessutom reproduktiva problem, anorexi och ödem är också symptom på koppar förlust. Om du upplever ett eller flera av dessa symtom är det möjligt att du inte kan få nog koppar i din kost eller vitaminer.
2.
Titta på din kost. En dålig kost kan leda till betydande hälsoproblem i hjärt-kärlsjukdomar, fetma och vitaminbrist. Välj livsmedel som har höga halter av koppar för att minska en brist. Organ kött såsom kalv eller kyckling lever har höga halter av koppar. Cremini svamp, bönor marinblå, kikärter, sojabönor och korn är också betydelsefulla källor till koppar. Koppar hjälper till att eliminera att eliminera fria radikaler enligt George Mateljan Foundation. Fria radikaler är kända för att orsaka skada på cellmembran som kan leda till sjukdomar och infektioner.
3.
Besök din läkare. Om du upplever symptom på kopparbrist, gå och hämta en kontroll på läkarmottagningen. En läkare kommer att ta ett enkelt blodprov för att se om koppar och andra spårämnen saknas. En koppar komplettera eller en diet förändring kan vara nödvändig om det föreligger en brist på koppar i blodet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.