Hur tar jag bort ett serienummer från linserna av läsglasögon?

Siffrorna på linserna av läsglasögon brukar ange makt eller styrka av linserna. Receptbelagda linser behöver inte dessa märkningar, men de finns på receptfria linser, oftast läsglasögon som är färdiga och kan köpas i många butiker. Ibland markeringar på linserna är där för att visa att linserna är amerikanska Occupational Safety and Health Administration (OSHA) godkänd säkerhet linser. Det är möjligt att ta ur nummer från plastlinser, men detta kommer att lämna en marknad på linsen. Du ska aldrig ta bort SKYDDSMÄRKNING från en lins

Märkning borttagning


1.
Linda en liten handduk runt höger lins, lämnar märkning utsätts för. Vik tempel, den del av ramen som håller glasen på öronen, mot varandra så de är stängda. Du kan behöva justera handduken för att få templen stängd. Detta görs för att förhindra oavsiktligt att repa visningsområdet av linsen. Lägg ramen med handduken runt höger lins på en arbetsyta eller hålla ramen ordentligt i din icke-dominanta handen.
2.
Gnid spets nagelfil i mycket små, korta drag över siffrorna på objektivet. Använd mycket lätt tryck och arbeta i små rörelser, var noga med att bara ta bort siffrorna. Blås eller torka bort alla rester som bildar för att hålla linsen och nummer tydlig när du arbetar. Kontrollera ofta att se framsteg och stoppa inlämnandet linsen när siffrorna är borttagna.
3.
Upprepa samma procedur med vänster lins med en handduk för att skydda visningsområdet och endast lämna siffrorna exponerade. Använd mild nötning att polera bort nummer. Tvätta linserna med tvålvatten och skölj med rent vatten. Torka linser med en mjuk, en handduk. Använd inte pappershanddukar på glas av plastmaterial.

Tips och varningar


 • område av linsen där siffrorna var får märken. Kommersiella lins scratch reparationssatser säljs i större butiker och kan bidra till att minska uppkomsten av den repad lins.
 • Reading nummer objektiv makt är skrivna på 0,25 steg som 1,25 eller 1. 75. Siffrorna varierar från 1,00 till så högt som 4,00. Säkerhet lins nummer är graverade med OSHA märkning Z87 och kan ha bokstäver före eller efter som anger tillverkare och dessa märkningar bör inte tas bort.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.