Så för att lindra och kontroll IBS

Även om det kan verka förvirrande att vissa livsmedel orsakar alltid IBS symptom och andra livsmedel kommer sporadiskt göra så är det oftast inte så komplicerat som det verkar. Enligt Mayo Clinic, förändringar i just din kost och livsstil kommer att kontrollera och ge befrielse från colon irritabile, eller IBS, utom i extrema fall. Ännu viktigare, kan dessa förändringar varaktiga lösningar
1
Gör lösliga fiber livsmedel såsom havregryn, korn, quinoa. , potatis och pasta hörnstenen i din kost.Löslig fiber livsmedel kommer att lugna matsmältningsapparaten och hjälper till med förstoppning och diarré. Andra bra källor till lösliga fibrer livsmedel är bröd, ris och skalad frukt.
2.
Minska ditt intag av fet mat, animaliska produkter särskilt rött kött och mejeriprodukter, koffein, socker-fri sötningsmedel , choklad, läsk och alkohol.fetter och animaliska produkter är en av de största utlöser IBS symptom, så undvik dem så mycket som möjligt.
3.
Ät olösliga fiber livsmedel såsom frukt, grönsaker, frön och nötter efter att ha ätit en större mängd av lösliga fiber livsmedel för att förhindra IBS obehag. Undvik att äta olösliga fiber livsmedel på fastande mage.Olöslig fiber livsmedel är några av de mest näringsrika livsmedel på jorden och är en del av en balanserad kost, så du vill äta så mycket som möjligt på ett kontrollerat sätt. Till exempel kommer istället för att äta olösliga fiber livsmedel som frukt och grönsaker i sin råa form, prova att använda dem i soppor, dipp, bröd och dryck så att olösliga fibrer brytas ner och mindre problematiskt för dem med IBS.

4.

Refrain from eating foods at extreme temperatures at det same meal, ie cold drink with ice along with steaming hot soup.

5.

Ät mindre täta måltider istället för tre stora under dagen och på regelbundna tider för att reglera din avföring. Hoppa inte över måltider.
6.
Minska stressen med yoga, meditation, massage eller hypnos. Även stress inte orsakar IBS, kommer det att förvärra sannolikt dina symtom.
7.
Motionera regelbundet och ofta. Om du har varit inaktiv, starta gradvis. Regelbunden intensiv motion kommer att hjälpa till med normala intestinala sammandragningar samt depression och stress.
8.
Drick mycket vatten varje dag. Alkohol och koffeinhaltiga drycker kan förvärra diarré, medan kolsyrade drycker kan producera gas. Dessutom som tidigare nämnts, juice innehåller höga halter av fruktos som också kan producera gas.
9.
Rådgör med din läkare om sällsynta fall när en förändrad livsstil är inte tillräckligt för att lindra eller kontrollera dina IBS . Hon kan föreslå något från fiber-tillskott, antibiotika och antikolinerga läkemedel, att läkemedel specifikt för IBS som Alosetron (Lotronex) och Lubiprostone (Amitiza).

tips och varningar


 • Det kommer att vara till hjälp att skriva i en dagbok symtomen, samtidigt händelser i livet, däribland stress, vilka typer av mat du äter, volymen av . livsmedel, mediciner och menstruationscykeln (om tillämpligt)
 • Var försiktig med mat som innehåller svavel som vitlök, lök och broccoli, juice hög fruktos, inklusive Apple och druvsaft och sura livsmedel, dvs citrus frukter som apelsiner och grapefrukter och kokta tomater) eftersom de kan orsaka symptom på IBS som gas.
 • Tala med din läkare om du kan ha en vete allergi.
 • Tala med din läkare innan du börjar träna program.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.