Skillnaden mellan klotrimazol & tolnaftate

Det antimykotika mediciner klotrimazol och tolnaftate, finns i flera over-the-counter och recept varumärken, kan både behandla fotsvamp och andra svampinfektioner effektivt under vissa omständigheter. Ibland stammar av svampar utveckla resistens. Clotrimazole används för vaginal-och halsinfektioner, medan tolnaftate är endast avsett för hudinfektioner

Typer

Enligt Mayo Clinic, många olika läkemedelsföretag säljer klotrimazol för vaginal eller topikal användning over-the-counter under olika varumärken. Tolnaftate, endast säljs som en aktuell beredning, kommer också under ett flertal olika varumärken.

Överväganden

Mayo Clinic hemsida säger att barn upp till 2 år inte bör använda tolnaftate, men klotrimazol har testats med framgång i denna patientgrupp. Butiker säljer både klotrimazol och tolnaftate som hudprodukter för svamp hudinfektioner och klotrimazol för vaginala infektioner. Enligt MedlinePlus, läkare också förskriva klotrimazol sugtabletter på trastar, en svampinfektion i halsen.

Varning

de svampar som orsakar fotsvamp eller Jock Itch kan utveckla resistens mot svampdödande läkemedel som klotrimazol och tolnaftate, enligt en studie av japanska forskare som publicerades i tidskriften "Arzneimittelforschung" 1991.

Förebyggande /Lösning

Använd svampdödande medicin för hela den period som anges, enligt den amerikanska Osteopatisk College of Dermatology. Be en läkare om råd om en svampinfektion inte klara upp under den tiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.