alternativ till bifokala

Ju äldre man blir, desto mer sannolikt är det att du kommer att ordineras bifokala, som linser erbjuder individer två olika tyngdpunkter. Bifokala kan vara lämpliga för vissa, men de är inte rätt alternativ för alla. Lyckligtvis finns det populära alternativ för dem som vill utforska andra alternativ.

Ögonkirurgerna

Ögonkirurgerna syftar till att förbättra synen till den grad att konstgjorda linser är inte längre nödvändiga. Lasik kirurgi är en av de vanligaste formerna av Ögonkirurgerna. Under LASIK kirurgi, använder specialist en laser för att korrigera olika förhållanden som påverkar ögat inklusive närsynthet, långsynthet och astigmatism. Ögonläkare för att diskutera vilken typ av refraktiv kirurgi som kan vara rätt för dig.

Kontaktlinser

Kontaktlinser är en populärt alternativ till bifokala, och finns i flera former --- inklusive några stilar som erbjuder samma synkorrigering som dubbelslipade glasögon. Kontakterna är oftast mjuk och stadig. Vissa kontaktlinser är utformade för förlängd användning för dem som inte vill besväret att ständigt tar ur och sätter linser.

Intraokulära Lins

en intraokulär lins är en konstgjord lins sätts in i ögat av en läkare för att ersätta ursprungliga lins. Detta görs normalt eftersom den ursprungliga objektivet har missuppfattats av en katarakt. Den intraokulära linsen är utformad med flexibelt material och är vanligen försedd med en lins monofokal inställda på patientens syn. Implantat bör övervakas med avseende månader efter operation för att undvika allvarliga komplikationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.