felsökning av en läckande CPAP som inte är en typ av mask

Vissa kontinuerlig CPAP masker är inte riktigt masker. Istället för att som täcker näsa och /eller mun, skicka dessa CPAP masker tryckluft direkt genom varje näsborre genom ett par "nasal puffar" eller "näskuddarna. " Dessa nasal gränssnitten är utformade för att vara mindre benägna att läckage än ansikts-eller näsmasker, men de kan ändå läcka. Om du har detta problem, prova några enkla saker att stoppa alla som väsande
1.
Kontrollera att din näskuddarna är rätt storlek. Näskuddarna kommer normalt i små, medelstora och stora storlekar för att passa olika storlek näsborrar. Om näskuddarna är för stora eller för små, kommer de inte försegla ordentligt och du har läckage runt näsan. Be din läkare om rätt storlek näskuddarna.
2.
Kontrollera din huvudbonad passform. De remmarna ska hålla näskuddarna stadigt men bekvämt mot näsan. Om det är för lös, dra åt den med hjälp av kardborreband bilagor på remmarna.
3.
Byt ut din näskuddarna om de är mer än sex månader gamla och läcker. Näskuddarna är gjorda av silikon, som förlorar sin elasticitet efter långvarig exponering för hudfett.
4.
Kontrollera att näskuddarna ordentligt fäst vid resten av nasal gränssnittet. Kuddarna är utformade för att vara utbytbar, så kolla att de inte har lossnat.
5.
Kontrollera att du har en läcka. Precis som ansikts-och näsmasker, nasal gränssnitt behöver ventilera luften när du faktiskt inte är inandning. Bara för att luft kommer ut ur vissa hål i fronten av enheten betyder inte att det läcker.

Tips och varningar


 • CPAP PRO är en speciell typ av nasal gränssnitt där näskuddarna bifogas rör som spänns fast på ett fäste på en tand enhet. Avståndet från näsan till rören kan justeras, om den är inställd för långt ut, kan din mask läcka
 • Om dessa steg inte löser ditt läcka, boka tid hos din andningsterapeut. . Det är inte ovanligt för någon form av huvudbonad behov justering efter långvarig användning, och din terapeut kommer att ha kunskap och förnödenheter till hands för att göra jobbet rätt.
 • Obstruktiv sömnapné är ett farligt tillstånd. Sluta inte CPAP behandling utan att rådfråga läkare.
 • kraftigt maskläckage kan orsaka vissa typer av CPAP-maskiner så att den larmar eller avskärmar sig. Se din andningsterapeut så snart som möjligt om du har något av dessa problem.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.