hur bandet en axel med tejp

Idrottsutövare och personer med fysiskt krävande yrken kan vara särskilt känsliga för axelskador. Band har en axel med sport tejp kan bidra till att ge stöd till en skadad led. Den kan också användas som en förebyggande åtgärd, även om du inte är skadade. Innan tejpning axeln, konsultera en sjukgymnast för att fastställa den bästa metoden för dina specifika behov. Det finns flera olika sätt att tejpa en axel. I allmänhet ska du använda sannolikt en längd av tejp på toppen av det gemensamma som ett "ankare", med stöd tejp som löper längs armen.
1.
Raka hela skulderpartiet innan tejpa den. Detta förhindrar hår fastnar på bandet, vilket kan orsaka smärta när du tar bort den.
2.
Rengör axeln området med vatten och tvål för att ta bort kroppen oljor och torka den noga.

3.
Använd styv sport tejp, antingen 38mm eller 50mm. Instruera patienten att stå eller sitta i en avslappnad position, med armen hängande ner naturligt.
4.
Tryck på en längd av band över axeln, vinkelrätt mot armen. Bandet ska sträcka ner till nästan samma nivå i armhålan på vardera sidan av bogen. Tryck fast tejpen smidigt att eliminera rynkor. Detta band kallas ankare.
5.
Direkt patienten att böja sin underarm och hålla hela armen i en mindre grad från kroppen. Placera slutet av nästa längd tejp för att överlappa ankaret, reser ner armen till armbågen. Klipp inte bandet ännu. Samtidigt som spänningen, passera bandet under armbågen och tillbaka upp till axeln. Skär därefter bandet. Denna längd kallas stödja bandet.
6.
Instruera patienten att flex hennes bicep muskeln. Wind ett gummiband plåster runt bicep för att säkra stödet bandet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.