hur du tar bort ett piggsvin fjäderpenna från en människa

Det skyddande spolar täcker ett piggsvin kropp, i motsats till populär myt, kan inte skjuta ett djur är hotad. Men spolar kan bli djupt inbäddade i huden om man kommer tillräckligt nära för att djuret känga åt dig med sina gåspenna täckta svans eller rygg. Den barb-tippas spolar kan nå längder på fyra inches eller längre, vilka alla kan bäddas in i människans hud under vissa förutsättningar. Till exempel, i ett 1947 incident, föll en 12-pund piggsvin på en vetenskapsman, köra alla sju inches i gåspenna i hans ben.
1.
Ta tag i pennan mellan tummen och pekfingret, nära platsen för penetration. Du kommer förmodligen få bäst resultat om du använder din starkare, dominanta hand för att dra ut spindeln.
2.
Jerk pennan genom att dra snabbt utåt. Håll pennan så rakt som möjligt och arbeta så snabbt som möjligt för att minimera smärtan.
3.
Använd tång för stora eller mycket djupt inbäddade spolar. Använd samma raka-och-tillbaka ryck motion som du skulle göra om du dra ut den med tummen och pekfingret. Var noga med att inte använda ett sådant fast grepp med din tång att du bryter pennan på mitten.
4.
Tvätta såret med tvål och rent vatten. Detta bör behandlas som ett sår, eftersom gåspenna punkteringar ibland bli infekterade. Applicera ett antibiotikum kräm på det drabbade området och täck den med ett litet plåster.

Tips och varningar


 • Börja borttagningen så snabbt som möjligt. Quills börja "resa" så fort de kommer in i huden. De kan bli ytterligare inbäddade inuti huden över tiden.
 • Myter om fjäderpenna bort skärande pennan axel att "släppa ut luft" från fjäderpenna interiör före uttaget och badda pennan med ättika för att "mjuka upp" det . Eftersom pennan är inte ihåliga, skär den kommer bara att lämna mindre axel att förstå under avlägsnandet och den inbyggda delen av pennan kan inte svara på "uppmjukning" teknik, vilket gör svabbar ineffektiva. Vrid inte gåspenna under borttagningen heller. Denna metod kommer bara irritera såret.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.