hur man byter från Effexor XR till Lamictal

Efexor Depot är ett läkemedel som används vid behandling av ångest eller depression medan Lamictal används för bipolära sjukdom och depression. Varje person reagerar olika på anti-depressent droger och vad som fungerar underverk för en, kanske inte fungerar alls för en annan. Läkare har ofta prova en myriad av droger eller kombinationer för att hitta läkemedel som fungerar och förbättrar den mentala välbefinnande för den person. Effexor XR kräver en patient att avvänja sig av drogen långsamt. Avvänjningsperioden varierar beroende på den tid du har varit på medicin, samt doseringen.
1.
Skriv ner dosen av Efexor Depot du är på dagligen. Om du inte vet, läs instruktionerna på flaskan. Om dina kapslar 150 mg och du tar två kapslar varje dag är din dos 300 mg per dag.
2.
Boka tid med din läkare för att diskutera övergången från Effexor XR till Lamictal. Effexor XR, som med alla anti-depressent medicin kan göra dig mycket sjuk om du slutar med drogen abrupt. Tillbakadragandet av Effexor XR måste hanteras försiktigt av dig och din läkare. Din läkare bestämmer din vecka minskning baserat på din dosering och antalet år som du har tagit Efexor Depot. Enligt Effexor. com kan avvänjning bort av Effexor XR ta veckor eller månader.
3.
Försiktigt övervaka dina symtom som du minskar din Efexor Depot genom att hålla en daglig dagbok över symtom och dosering vidtas. Vanliga utsättningssymtom är illamående, huvudvärk, frossa, ökad ångest och känslan av att inte kunna tänka. Om du tar ut för snabbt kan du uppleva anfall. Alla symptom som ovan milda bör rapporteras till läkaren att justera avvänjning processen. Läkaren kan minska din dos med hälften varje vecka eller under en längre tid om din dos är hög.
4.
Lägg till i Lamictal i det skede i uppdrag av läkaren. Generellt ska du lägga i Lamictal, vid en låg dos, på samma gång du gör din första minskning av Effexor XR. Läkaren kommer att be dig att övervaka biverkningar noga för att försöka avgöra om en biverkning från att lägga Lamictal eller minska Efexor Depot.
5.
fortsätta att minska tills du är helt bort av Effexor XR. Effexor XR kommer i kapslar som inte kan halveras. Detta gör den slutliga sänkningen svårt för vissa patienter. Den minsta kapseln är 37,5 mg. Du kan bli tvungen att studsa mellan en kapsel varje dag, en varannan dag till en var tredje dag innan du kan helt lossna Efexor Depot.

Tips och varningar


 • Ha tålamod med avvänjning processen. Det kan ta lång tid och en fram och tillbakagående mönster av doser för att hitta rätt takt för att minska Effexor XR och lägg i Lamictal.
 • Ring din läkare om du har några symtom som stör ditt dagliga funktion eller om du har ökat depression eller ångest. Läkaren är där för att hjälpa dig avvänja, och avvänjning är inte alltid en enkel process.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.