kall lättnad rättsmedel

Vi alla handskas med en förkylning från tid till annan, och det finns inget botemedel för det. Men det finns många sätt du kan förkorta en kall och minimera elände förknippas med det. Förkylningar orsakar täppt eller rinnande näsor, nysningar, tryck huvudvärk, trötthet och halsont som orsakas av dränering. Det finns några enkla saker du kan göra för kall lättnad som gör din dust med denna återkommande sjukdom mycket drägligare.

Vätskor

Dricka mycket vatten kan hjälpa dig att komma över en kall och får stöd i att minimera dess symtom. Människor bör göra en vana att dricka åtta 8-ounce glas vatten varje dag, oavsett om de har ett kall eller inte, men det bör vara en hög prioritet när kalla årstiden sätter inNär du har symtom, varmt citronvatten med honung, juice eller tydliga buljonger kan lindra trängseln och lossa den, förhindra uttorkning, enligt Mayo Clinic.Vatten är också till hjälp för halsont, särskilt om vattnet är blandat med salt. Lägg en halv tesked salt i en 8-ounce glas vatten och gurgla, spotta ut det. Detta kan tillfälligt stoppa ont i halsen i samband med dränering och förkylningar.

Chicken Soup

Det låter som mormors gamla hem åtgärda, men att äta kyckling soppa är ett giltigt botemedel för kall lättnad.Enligt Mayo Clinic, hjälper kycklingsoppa faktiskt lindra förkylningssymtom på två sätt. Den saktar rörlighet för immunsystemets celler som orsakar inflammationen, vilket gör det en naturlig anti-inflammatorisk åtgärda. Det är också tillfälligt snabbar upp flödet av slem, vilket ger virus mindre av en möjlighet att påverka slemhinnan i näsan.

Echinacea

Echinacea är en strömmande ört som vanligen används för kall lättnad. Det säljs i flera former, bland annat tinkturer, extrakt och lätt att använda tabletter. Intag av 300 mg av echinacea tabletter under din sjukdom eller hela förkylning och influensa säsong kommer att stimulera immunförsvaret och kan förebygga förkylningar. Åtminstone kan det göra den kalla försvinna snabbare.Fråga din läkare om eventuella biverkningar innan du tar echinacea. Denna ört finns receptfritt.

Luftfuktighet

Steam kan göra underverk på förkylningssymptom. Den förkylningsvirus älskar torr luft. Dessutom kan torr luft orsaka uttorkning av slemhinnor, vilket kommer att leda till täppt näsa och hosta. Använd en luftfuktare eller bara värma en kastrull med vatten. Använd sedan en handduk till tält huvudet över det, andas ångan på avstånd.Det är en bra idé att köra en luftfuktare när du är sjuk att förhindra torra förhållanden i ditt rum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.