loratadin & ansiktsbehandling stelhet

Loratadin (varumärke Claritin) är en over-the-counter, en gång dagligen, allergimediciner. Denna andra generationens antihistamin behandlar allergier utan att orsaka betydande sedering. Allvarliga biverkningar är sällsynta, men det är möjligt att loratadin kan orsaka ansikts stelhet

Säkerhet

Loratadin är ett läkemedel som har visat sig orsaka några biverkningar. I kliniska studier var rapporter om biverkningar liknande för loratadin och placebo, och frekvensen av behandlingsavbrott på båda var ungefär samma. De flesta rapporterna om biverkningar beror inte på själva drogen.

Överväganden

Det var i minst en patient, hypertoni (ökad muskelspänning eller stelhet) rapporterade med loratadin. Muskelstelhet kan påverka någon del av kroppen, inklusive ansiktsmusklerna.

Varning

Om du tar Claritin eller generiska loratadin, och du upplever ansiktet stelhet eller muskelstelhet i någon annan del av kroppen, sluta ta läkemedlet omedelbart och kontakta din läkare eller apotekspersonal. Du kan uppleva en sällsynt allvarliga biverkningar effektivt, eller muskelstelhet kan vara en tillfällighet med att ta loratadin. Det bör utvärderas i båda fallen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.