när inte besöka en reumatolog?

Reumatologer är läkare med specialistutbildning i sjukdomar som artrit och andra muskel-och autoimmun sjukdom och villkor. De hanterar och behandlar upp till 100 olika sjukdomar av dessa typer

Villkor behandlas av en reumatolog

Reumatologer behandla sjukdomar som ledgångsreumatism och andra sjukdomar som påverkar leder, ben och muskler. Ofta har dessa förutsättningar har en autoimmun komponent, där immunförsvaret har slutat fungera normalt. Sjukdomar behandlas med reumatologer inkluderar reumatoid artrit, lupus, bursit, vaskulit, fibromyalgi och autoimmuna sjukdomar.

Symtom som tyder på ett besök i en Reumatolog

Om du har muskel-eller ledvärk och svullnad som inte går bort efter några dagar, kan det vara lämpligt att se en reumatolog. Många reumatiska sjukdomar är svåra att diagnostisera, och ibland reumatologer kan komma till en diagnos där andra specialister kan inte.

Var hittar en reumatolog

Reumatologer ofta arbetar i team med andra specialister, så din vanliga läkare kan kunna ge dig en remiss. Reumatologer kan också hittas genom American College of Rheumatology eller Arthritis Foundation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.