problem på pelaren förfarandet

Sömnstörningar som vanlig snarkning och obstruktiv sömnapné (OSA) kan hindra dig från att få den mängd och kvalitet på sömn du behöver. Pelaren förfarande, eller de pelare palatal Implant System, är en minimalt invasiv, öppenvården förfarande som kan förbättra sömnen. Vissa problem är förknippade med förfarandet

arbetsordningen

Medtronics hemsida säger ingreppet utförs av en läkare i ett enda kontor besök varar ca 20 minuter. När musklerna i svalget (den mjuka gommen) försvagas, kan en vibration inträffa och störa nattsömnen. För att öka stabiliteten i den mjuka gommen, sprutar läkaren tre små polyester "pelare" i gommen. Implantaten ge stöd till gommen och kan minska mängden vibrationer som möjligt.

Risker

Efter en pelare arbetsordningen, vissa människor upplever "partiell extrudering," vilket är när toppen av en pelare implantat pinnar genom den mjuka gommen. I så fall kommer läkaren ta bort implantatet och kan ersätta det. Också, liksom alla kirurgiska ingrepp är infektion möjlig.

Begränsningar

Förfarandet minskar inte OSA symptom hos alla patienter. OSA: s orsaker är en smal hals, övervikt och åldrande. Dessutom kan förfarandet kostnad vara oöverkomliga. Vissa sjukförsäkringsbolag anser det medicinskt nödvändigt och täcka den för OSA behandling. Förfarandet anses kosmetiska för snarkning, dock, och inte täcks av försäkringar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.