sätt att ta bort öronvax

körtlar på den yttre delen av hörselgången producerar cerumen, allmänt känd som öronvax, som ett naturligt försvar mot skador, vattenskador och infektion, enligt MedicineNet. Vaxet flyttar så småningom till öppnandet av hörselgången och antingen faller ur eller renas bort. Helst eftersom örat är självrengörande, skulle en person behöver inte rengöra den inre delen av hans öron. Under vissa omständigheter, men behöver vax tas bort för att upprätthålla god hörsel. Trots deras popularitet, bör bomullspinnar inte användas för att rena öron, eftersom de kan leda till cerumen impaktion, ett tillstånd som kan leda till hörselskador.

Mjuka upp Wax

det finns flera produkter som kan användas för att mjuka upp öronvax. När mjuknat, kan vaxet rinna ut, och den yttre delen av örat kan rengöras med en trasa. Om vaxet inte verkar rinna helt, kan en individ använda bevattning metod för att säkerställa att kanalen är rent. Produkter som effektivt mjukar upp öronvax omfattar över disk örondroppar, mineralolja, glycerin eller babyolja, säger American Academy of Otolaryngologi. Ett par droppar väteperoxid även kan tillräckligt mjuka öronvax.

Konstbevattning

Bevattning inkluderar att sätta vatten som kroppstemperatur i örat med en spruta, pipett eller liknande anordning. Vatten som är varmare eller kallare kan producera en kort intensiv episod av svindel eller yrsel. Håll huvudet upprätt, sakta strömma vattnet in i örat. Dra utsidan av örat upp att räta ut hörselgången, och låta vattnet för att flytta till vax blockering. Häll ut vattnet genom att vicka på huvudet åt sidan. Bevattning kan upprepas om det behövs. När en persons trumhinnan är skadad, skulle hon inte använda bevattning metod för att avlägsna öronvax, eftersom den kan leda till en infektion, enligt MedlinePlus.

Manuell borttagning

Om öronvax inte svarar på uppmjukning eller bevattning, eller trumhinnan är skadad manuellt ta bort den kan vara det enda alternativet. En Otolaryngologist, en läkare som behandlar förhållanden som påverkar öronen, utför manuellt avlägsnande av blockerade öronvax med små instrument, sug och ett mikroskop, enligt American Academy of Otolaryngologi. Manuellt avlägsnande är att föredra för personer som lider av diabetes eller har ett försvagat immunförsvar, eftersom alkaliska nivåer i deras öronvax gör dem särskilt utsatta för infektioner när vätskor placeras i hörselgången.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.