sjuka tånaglar

Sjukdomar i tånaglar ofta går odiagnostiserad, fel diagnos och lämnas obehandlad tills de leder till betydande smärta, lukt, spik missbildning och även försvagningar. Bland villkoren är svampinfektioner, pressning inåtväxande tånaglar, sporrar ben och vårtor. När något onormalt misstänks är det viktigt att se en fotvårdsspecialist i motsats till egen diagnos eller besöker en tekniker nagelsalongen. Podiatrister är läkare som kan skilja sjukdomssymtom, diagnostisera bakomliggande förhållanden som orsakar dem och erbjuda rätt behandling.
1
Se en fotvårdsspecialist om du har frågor om hälsa dina tånaglar. . . Du kan diagnostiseras med onychomycosis, den medicinska termen för tånagelsvamp. Enligt Dr Michael Sapko kan tånagel svampar också orsaka stor smärta, dålig lukt och öppna tånaglar för bakterie-eller virusinfektioner. Börja med behandlingar som bara kommer att förstöra svampen. Dr Tracey Toback främjar en 30-minuters laserbehandling med en 88 procent framgång. Förbered dig för operation om recept misslyckas och laserbehandling är inte tillgänglig. Urea lösningar och kraftfulla riva bort av nagelbädden betraktas som en sista utväg alternativ för kroniska onychomycosis fall.
2.
Håll dig borta från nagelsalonger och ha din inåtväxta tånagel behandlas av fotvårdsspecialist . En salong tekniker kommer att kunna se om en tånagel gräver i huden och kan klippa bort det. En fot läkare kommer dock att kunna diagnostisera orsaken och hjälpa dig att förhindra recurrence. A fotvårdsspecialist kan också avgöra om en infektion har påbörjats och förskriva antibiotika. Epodiatry experter förklara att de främsta orsakerna till inåtväxande tånaglar är fattiga snittmetoderna, en kurvig-formad spik som främjar fattiga spik tillväxt, trycket från skor som inte tillåter tårna att röra sig fritt, knubbig tår, tryck från andra tårna och trauma.

3.
inte själv diagnostisera smärtsamma tånaglar, speciellt smärta i stortån. När tumörer eller sporrar utvecklas på benet under nageln, kallas det Subungualt exostosis. Om denna smärta är fel diagnos som en inåtväxta tånagel, till exempel till följd smärta från att försöka lösa det själv kan förvärra situationen. Enligt webbplatsen i Nya Zeeland Dermatologisk Society Inc, 50 procent av rapporterade fall uppträda hos patienter under 20 år och de flesta av fallen är kvinnor och flickor. Subungualt exostosis lesioner avlägsnas endast med kirurgi.
4.
Lämna inte vårtor runt nageln marginaler utan uppsikt. Bilder från American Academy of Family Physicians hänvisar till dessa vårtor som periungal vårtor och visa dem att skjuta nagelbädden upp när de lämnas obehandlade. Dessa får vårtor permanent deformera tånaglar. Periungal vårtor kan förstöras genom lokalt tillämpa salicylsyra, frysning, bränning eller injicera dem med kemoterapeutikum, bleomycin.

Tips och varningar


 • orala fungals för nagelsvamp kan orsaka leverskada och kommer inte förskrivas till patienter med nedsatt leverfunktion.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.