torr kväljningar orsaker

Dry kväljningar, även kallad torr häver, utför handlingar kräkningar utan faktiskt utvisa innehåll från magsäcken. Torr kväljningar inträffar efter en person upplever illamående, en konstig känsla, och rörelse i halsen och magen. Illamående kan utveckla för en mängd olika skäl, men nästan alltid uppstår eftersom något har stört magens normala miljö.

Matförgiftning

En person utvecklar matförgiftning efter att han intar en mat eller dryck som är förorenade med bakterier, parasiter eller virus. Salmonella, matförgiftning från salmonellabakterier, är en vanlig mängd av denna sjukdom. Torr kväljningar kan uppstå på grund av matförgiftning. Illamående, kräkningar och diarré är också vanligt med villkoret, baserat på information från webbplatsen fel diagnos

Cykliska Kräkningar syndrom

Ett annat medicinskt tillstånd med anknytning till torka kväljningar är cyklisk kräkningar syndrom. Detta är ett tillstånd som präglas av intervall av svårt illamående och kräkningar som kan pågå i dagar. Symptomen uppstår vanligtvis efter en händelse, t. ex. en infektion, allergier, ångest eller en vanlig förkylning. Faser av cykliska kräkningar syndrom följa ett mönster av en symtomfri period följt av lätt illamående som övergår i kraftigt illamående och kräkningar, och sedan återhämtning skede efter det att symtomen upphör, enligt National Institute of Diabetes and Digestive och njursjukdomar. Behandlingen inriktas normalt på att förebygga episoder, någon gång med hjälp av medicinering och långa viloperioder när symtomen är allvarliga.

Gastropares

Gastropares uppstår när en persons magmusklerna inte att fungera korrekt. Muskler i magslemhinnan flyttar vanligen maten genom mag-tarmkanalen genom starka sammandragningar. Med gastropares, dessa muskler fungerar dåligt, om alls, vilket hindrar magsäcken från tömning innehåll på ett normalt sätt. Resultatet av denna felaktig funktion är ofta illamående, torr kväljningar, kräkningar och näringsbrist, enligt Mayo Clinic. Det finns ingen bot för gastropares, men en person kan anpassa sin kost för att lindra symtomen.

Medicinering

Medicinering kan ibland ha en negativ effekt på en persons matsmältningssystemet som kan orsaka illamående, torr kväljningar och kräkningar. Det finns vissa läkemedel som är kända för att framkalla dessa symptom, såsom de som används för kemoterapi, men symtomen kan bero på användningen av någon medicin, enligt American College of Gastroenterology. En persons vårdgivare måste besluta om den bästa behandlingen för dessa symptom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.