vad är en eosinofilvärdet?

En eosinofil är en typ av vita blodkroppar vars uppgift är att bekämpa parasiter i kroppen. Eosinofiler spelar en viktig roll i kroppens inflammatoriska, men om räkningen är hög för länge, kan inflammationen skada kroppens vävnader

normala värden

Något mer än 500 eosinofiler per mikroliter blod är onormalt högt för vuxna, enligt MayoClinic. com. Men olika medicinska laboratorier har olika definitioner av "normala" sortiment.

Tester

En läkare driver ett blodprov för att mäta eosinofila nivån i blodet. I vävnaden, är greven mäts genom att undersöka slem eller en hudbiopsi från det berörda området av kroppen.

Sjukdomar

En hög eosinofilvärdet är ett tillstånd som kallas "eosinofili. " I den utvecklade världen är de vanligaste orsakerna är allergier och astma. I utvecklingsländerna är den vanligaste orsaken parasitsjukdomar infektion.

Behandling

Sedan eosinofili är bara ett symptom på en annan sjukdom, är det första steget i behandlingen för att diagnostisera den bakomliggande orsaken. Allergi tester kan avgöra vad du är allergisk mot så att du kan undvika dessa saker. Pall tester kan avgöra om du behöver behandling för parasiter som maskar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.