vilken mat orsakar rynkor?

regelbunden konsumtion livsmedel som framställts av vissa produkter kan så småningom leda till rynkor i ansiktet samt rynkor på andra delar av kroppen. Beståndsdelar och näringsämnen som orsakar inflammation och cellskada kan försämras collagen och elastin, de två viktigaste faktorer för att förebygga eller minska rynkor. Att äta en hälsosam kost och begränsa skadliga livsmedel, kan leda till ungdomlig hud och en allmän förbättring av hälsan.

Hög sockerhalt

Människor som regelbundet omfatta livsmedel med hög sockerhalt i kosten löper risk att huden som är tråkigare och mer skrynklig, än de som begränsar dessa typer av mat, enligt MSNBC. com. Detta sker på grund av glykation, en kropp process som involverar kombinationen av socker reser i blodet och vissa proteiner. Denna kombination ger en molekyl som skadar kollagen och elastin, de två fibrerna ansvarig för att hålla huden fast och elastisk. Efter fibrerna är skadade, blir de torra och spröda, som leder till rynkor och slapp hud. Glykation kan också förvandla kollagen som är mer resistent mot rynkor, typ III, med typ I-kollagen, som är mer känsliga för skador. För att förhindra rynkor från hög socker livsmedel bör en person begränsa socker till högst 10 procent av hennes dagliga kalorier.

Bearbetade livsmedel

förädlade livsmedel, såsom de förpackade produkterna i en dagligvarubutik, är oftast avskalade av näringsämnen, som antioxidanter, enligt Reader's Digest. Antioxidanter skyddar cellerna från skador orsakade av fria radikaler, som bildas molekyler när kroppen processer mat, som kan skada kollagen och orsaka rynkor. Begränsa bearbetade livsmedel förmån för färskt, antioxidant-rika livsmedel, såsom frukt och grönsaker, kan motverka fria radikaler.

Alkohol

En överdriven alkoholkonsumtion kan orsaka rynkor genom att skapa inflammation i huden. När levern metaboliserar alkohol, skapar det giftiga kemikalier aldehyder och ketoner, som skadar celler och inflammera huden. Konsekvent inflammation på cellnivå kan orsaka rynkor, enligt MedicineNet. En person bör också upphöra att dricka alkohol minst tre timmar före sänggåendet. Alkohol ökar risken för kapillär läckor, som får huden att sag och svälla, visar University of Maryland Medical Center. Liggande för tidigt efter att ha druckit väcker ännu högre risken för dessa läckor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.