gynekologisk endokrinologi & PMS

Medan den amerikanska kongressen för förlossningsläkare och gynekologer rapporterar att så många som 85 procent av kvinnor upplever minst ett symtom på de sju till 14 dagar före menstruation, premenstruella syndrom, eller PMS, hänvisar till ett mönster av störande symptom.

Identification

MedlinePlus hemsida rapporterar att hormonförändringar före menstruationen kan orsaka en rad symtom, även om den exakta orsaken till PMS är okänd. En titt på några av grunderna i gynekologisk endokrinologi ger viss insyn. Enligt Merck Sharp Dohme Corp, sekretion av topparna hormonet progesteron ungefär sju dagar efter ägglossningen, om tiden PMS-symptom uppträder vanligen. Under denna tid östrogenproduktion ökar också, även om nivåerna fortfarande lägre än under ägglossningen.

Symptom på PMS

PMS, enligt den amerikanska kongressen för förlossningsläkare och gynekologer, drabbar kvinnor både känslomässigt och fysiskt. Vanliga symptom på PMS är depression, irritabilitet, bröst svullnad och ömhet, trötthet och värk och smärta. The National Institute of Child Health och Human Development rapporterar att en kvinna som upplever betydande smärta före sin tid kan lida av endometrios, en betydande orsak till infertilitet. I detta fall kan hon söka behandling från en gynekologisk endokrinolog.

PMS Behandlingar

Den amerikanska kongressen för förlossningsläkare och gynekologer rekommenderar en rad olika behandlingar för PMS, baserat på symtomens svårighetsgrad. Vissa kvinnor upplever lindring genom att delta i aerob aktivitet, delta i avslappningsövningar och göra några enkla kostförändringar. Kvinnor med särskilt svåra symtom kan behöva hormonbehandling. Gynecologic endokrinologer föreskriva allmänt hormonella preventivmedel, i tablettform eller injicerbara form för detta ändamål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.