hornhinna störningar

Hornhinnan är öppet och yttersta lagret av ögat. Det är en klar, kupolformad yta som täcker framsidan av ögongloben. Det är rikt med celler och proteiner, men innehåller inga blodkärl

Funktion

funktion av hornhinnan är att skydda eller skydda ögat från bakterier, damm, smuts, tvål och kemikalier. Hornhinnan fungerar också som ett fönster att kontrollera nivån av ljus in i ögonen och är den största bidragsgivaren till visuell fokusering.

Typer

Delar av hornhinnan inkluderar epitelet (yttersta randområden), Bowmans lager (transparent vävnaden under epitelet), den glatta den Descemet membran och endotelet (det innersta lagret av hornhinnan). Typer av hornhinnan störningar inkluderar allergier, konjunktivit, eller rosa ögon, infektion, torra ögon, Fuchs 'dystrofi, närsynta refraktioner --- närsynthet, långsynthet eller astigmatism --- och iridokorneal Endothelial syndrom, liksom flera andra sjukdomar. Dessa sjukdomar kan påverka något område av hornhinnan, inklusive dess nerver och nervändslut, dess membran, eller vävnad, eller dess celler.

Effekter

Den totala effekten av hornhinnan sjukdomar är synstörningar, förvrängningar och ögonirritation, men vissa störningar är tillräckligt allvarliga för att orsaka tillfällig eller bestående synnedsättning. Fuchs 'dystrofi, till exempel, kan orsaka blåsor runt epitel, som i sin tur kan orsaka dimsyn och ögonsmärta. Iridokorneal Endothelial syndrom kan leda till glaukom, ett tillstånd som uppstår när normal vätskan i ögat inte kan rinna av ordentligt. Totalt sett är ögat oftast motståndskraftig mot nontraumatic skador och irritationer och läker ganska snabbt.

Fun Fakta

Ögat är sammansatt av nära 2 miljoner arbetande delar, kan bearbeta 36. 000 bitar av information varje timme och under en livstid kommer att förse dig med 24 miljoner bilder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.