hur man använder en oxymeter på hypoxi

Kroppen är beroende av syre i blodet för väl fungerande varje organ och system. Om nivån av blod syre är låg, kan det få allvarliga konsekvenser, inklusive död. Hypoxi är den term som används för att beskriva en låg nivå av blod syre. En puls oxymeter används för att diagnostisera detta tillstånd
1.
Uppsök läkare om du har svårt att andas eller upplever trånghet i bröstet. Läkaren kommer att börja behandla dig med hjälp av en oxymeter. Detta instrument kommer att mäta mängden syre i blodet. Hon kommer att välja en del av kroppen, t. ex. ett finger eller örsnibben som möjliggör oxymeter skall fästas med lätthet och utan att klämma. Hon kommer sedan bifoga sonden av oxymeter till detta område.
2.
Informera sjukvårdspersonalen att undvika att knyta de oxymeter till områden på dig som är kall eller valkiga. Detta kan orsaka en falsk låg läsning. Enligt EndoNurse Institute online, bör en oxymeter fungerar visar på en stadig puls och /eller vågmönster på datorn delen av maskinen.
3.
Flytta inte medan blodet mättnad mäts. EndoNurse Institute tyder detta kan orsaka ett falskt lågt läsning. Fråga den enskilde att ta din åtgärd syremättnad att undvika att lägga sonden på ett finger som har nagellack. Även detta kan påverka resultaten.
4.
Notera datorskärmen av oxymeter. Det kommer att rapportera andelen syremättnad i blodet. Detta nummer kommer att bistå med att fastställa om du är hypoxisk och behöver ha syrgas administreras. Kom ihåg att även en låg behandlingen inte stå ensam. Din medicinska leverantörer kommer att mäta din andning och puls, och kommer att fatta beslut baserat på all information.
5.
Avgöra om nivån är låg baserat på vad som anses normalt avläsningar. Mayo Institute rapporterar att normala syremättnad avläsningar är 95 till 100 procent och att varje mätning under 90 anses som låg. Du läkare kommer vanligtvis syrgas för att behandla den låga läsning eller hypoxi. Han kommer också att försöka behandla den underliggande orsaken.

Tips och varningar


 • I en studie som redovisas i Journal of Clinical anestesi på nätet, använda tårna som en plats att placera sonden i oxymeter kan fördröja behandlingen av hypoxi. Det tar längre tid att mäta mättnadsnivån vid tån webbplatsen.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.