hur man beräknar en definierad dygnsdos

En definierad dygnsdos, eller DDD, är en mätning av receptbelagda droger som skapats av Världshälsoorganisationen hjälpa forskarna när man jämför effekterna av olika produkter. Namnet "dagliga dosen" kan vara förvirrande, även om dosen mäts i en viss mängd gram, varierande mellan droger, detta är inte en rekommenderad belopp för en patient att ta. Faktiska recept kommer ofta varierar beroende på ålder och patientens tillstånd. Medger dock DDD mätsystemet forskare för att beräkna på ett enkelt algebraiska ekvation, antalet definierade dygnsdoser i ett visst recept.
1.
Multiplicera antalet objekt som utfärdats av den mängd narkotika som finns i varje punkt. Till exempel är en patient få ett recept på 54 smärtstillande tabletter, var och som innehåller 10 mg ibuprofen. Receptet som helhet innehåller 540 mg ibuprofen.
2.
Sök efter läkemedlets DDD mätning på WHO Collaborating Centre för narkotikakontroll Statistik Metod hemsida (se Resurser), med namn eller ATC kod. Ibuprofen är DDD mätning, till exempel, är 30 mg.
3.
Dela det sammanlagda beloppet av läkemedlet av DDD mätning. I ibuprofen exempel skulle detta ge ekvationen (54 gånger 10 mg delat med 30 mg, vilket ger ett slutligt värde av 18 Denna siffra är den läkemedelsanvändningen, eller antal definierade dygnsdoser, i receptet. Vi har här ett recept innehållande 18 DDD av ibuprofen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.