hur man kan förhindra en sårskorpa från ärrbildning

Sårskorpor från Acne, operation eller hudavskrapningar kan bli permanenta ärr efter läkningsprocessen är klar. När en skulle är healing, kollagen i de djupa lagren av huden upp till ytan för att stänga såret, vilket ofta leder ett ärr. Det finns dock några saker du kan göra för att förhindra en sårskorpa från att bli ett ärr, eller minska svårighetsgraden av ärr. Några av dessa metoder är att hålla såret rent, återfuktad och ut i solen
1.
Behandla sår eller skorv korrekt att förhindra infektion. Främja läkning rekommenderas för alla typer av skada. Använd en antibiotisk salva som hjälper stöd denna process. Undvik att gnida eller peeling din skabb, som kan förvärra såret.
2.
Täck såret. Detta håller främmande föremål ut. Men lämna lite "andrum" för din skorv genom att lossa bandet-stöd från tid till annan.
3.
Håll sårskorpan ren genom att tvätta den med mild, antibakteriell tvål. Var noga med att spola därefter noggrant.
4.
Undvik direkt solljus på din skorv. Speciellt med känsliga och nybildad vävnad kan solljus påverka vävnadsregenerering. Tillämpa solkräm med SPF kan bidra till att undvika denna skada.
5.
Applicera en dime-stora belopp på en fuktighetskräm som aloe vera gel eller vaselin dagligen medan såret läker. Detta håller sårskorpan sval och återfuktad.
6.
Massera huden försiktigt med fuktgivande lotion eller en topikal ärr gel i en cirkulär rörelse i 15 sekunder efter att såret har läkt helt. Massera hjälper till att bryta ner de band av kollagen, vilket hjälper till att förhindra ärrbildning. Scar geler kan hjälpa ljusare färg av märket, vilket gör det mindre märkbar.

Tips och varningar


 • med akne, undvika irritation skorv genom att plocka eller dra i huden. "Popping" finnar kan orsaka permanenta skador och underlätta mer akne.
 • Om symptomen kvarstår eller om du har ett särskilt medicinskt tillstånd, se till att kontakta sjukvårdspersonal så snart som möjligt.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.