kramp och brännande med neuropati i underbenen

När kramp och brännande sker i benen som en följd av nervskada, kallas detta medicinskt som perifer neuropati. Perifer neuropati kan vara resultatet av ett valfritt antal sjukdomar, skador, narkotikamissbruk och exponering för giftiga ämnen. För att behandla smärtan, har den bakomliggande orsaken kan styrkas. Enligt MedlinePlus, vanliga orsaker till perifer neuropati är diabetes, direkt nervskada, långvarig exponering för kyla, lupus, cancer och kemoterapi
1.
Rapportera dina ben till en läkare. En hälso-och sjukvård utövare kommer för tester för att fastställa orsaken till neuropati. Enligt MedlinePlus, kan vissa av dessa tester är blod och studier avbildning som röntgen och skannar CT. När en sjukdom eller annan möjlig orsak är angelägna, kan du remitteras till en neurolog som kan utföra nerv tester. Sådana test kan innehålla en elektromyografi som kommer att inspektera den elektriska aktiviteten i musklerna i benen och nervledning test hastighet att kontrollera hastigheten på elektriska impulser i en nerv.
2.
Följ rekommenderat protokollet att behandla orsaken till smärtan. Ät sunt och ta din medicin om du är diagnosen diabetes. Sluta dricka om alkoholkonsumtion är diagnostiserad som källan till din neuropati. Layer kläderna Om din läkare beslutar att långvarig exponering för kyla orsakar din smärta.
3.
kontrollera smärtan genom att ta läkemedel som förskrivs. Nerv smärtstillande inkludera anti-krampframkallande och anti-depressiva såsom gabapentin, fenytoin, pregabalin, karbamazepin och duloxetin. Om smärtan är handikappande och begränsar rörligheten, alternativ behandling, såsom fysiskt eller arbetsterapi och /eller ortopediska hjälpmedel kan rekommenderas.
4.
Installera räcken och ta bort hinder från golvet i din omgivningen som ytterligare kan hämma promenader eller orsaka farliga halk-och fallolyckor. Anställ användningen av hängslen, spjälor eller ens rullstolar att hjälpa till med rörligheten om din läkare rekommenderar dem. Dessa insatser minskar också trycket att tryckpunkter som knän och vrister där nya nervskada kan uppstå. Justera positionen för kroppen att ta bort trycket i benmusklerna om du måste stanna kvar i ett ställningstagande för en lång tid.

Tips och varningar


 • Enligt till Neuropati Association, är 30 procent av neuropatier som orsakats av diabetes och nära 20 miljoner amerikaner har diagnostiserats med sjukdomen. Förutom smärta, orsakar neuropati svaghet och domningar. Vänster obehandlade, perifer neuropati kan inaktivera en patient, vilket gör vardagslivet mödosam. Så snart symptom upptäcks, är det bäst att söka vård.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.